За по-малко от месец антикорупционната комисия (КПКОНПИ) понася втора сериозен

...
За по-малко от месец антикорупционната комисия (КПКОНПИ) понася втора сериозен
Коментари Харесай

Бивша шефка в митниците осъди КПКОНПИ за четвърт милион лева

За по-малко от месец антикорупционната комисия (КПКОНПИ) понася втора сериозен финансов удар. Институцията е наказана на две инстанции да заплати 251 950 лв. обезщетение на тогавашния заместник-началник на Агенция " Митници " Елка Владова плюс 60 000 лв. разходи по делото. Това демонстрира инспекция на Mediapool в правосъдните регистри.

Общата сума от близо 312 хиляди лв. по делото на митничарката доста се приближава до рекордната сума от 327 хиляди, която КПКОНПИ дължи по делото, заведено от доведения наследник на Христо Бисеров – Ивайло Главинков, за което Mediapool заяви преди седмица. Така за по-малко от две седмици КПКОНПИ губи две каузи, които ще доведат до изхарчването на 3% от нейния годишен бюджет.

Ако продължава да губи каузи с тази скорост и за сходни суми, на страната скоро може да и се наложи съществено да премисли работата на комисията и подбора на личния състав, тъй като може да излезе доста на алено. През идващите няколко години следва развръзки по редица доста едри каузи на КПКОНПИ, където компенсациите при загуба могат да доближат от десетки до стотици милиони левове.

Делото за конфискацията на имуществото на Елка Владова стартира, откакто против нея влиза в действие присъда за неплащане на 9800 лева Данък добавена стойност и за потребление на счетоводни документи с погрешно наличие. Владова бе приета за отговорна от Окръжния съд в Русе през 2006 година и наказана на 1 година условно. Тази присъда бе доказана и от другите две инстанции.

Съдиите одобриха, че като шеф на " Зита " ООД - Русе Владова е употребила погрешни счетоводни документи, с цел да осуети установяването на Данък добавена стойност. След това тя два пъти " удостоверила лъжа в подадени справки-декларации пред данъчното поделение в Русе ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР