„За по-малко от два месеца сме внесли над 400 млн.

...
„За по-малко от два месеца сме внесли над 400 млн.
Коментари Харесай

Лъчезар Борисов: Изправени сме пред безпрецедентна криза

„ За по-малко от два месеца сме внесли над 400 млн. лева в икономиката”.

Това съобщи в ефира на „ Неделята на NOVA министърът на стопанската система Лъчезар Борисов.

„ Относно помощта за дребния бизнес имаме подадени над 27 000 заявки, от тях над 19 000 са прегледани. Основният запас по тази процедура е над 100 млн. лева.”, разясни Борисов.

По думите му сме изправени пред невиждана рецесия, която визира световната стопанска система. Здравната рецесия преля в икономическа, тръгвайки от Азия. Това го предвиждах от дълго време при една от срещите ми с МВФ. На фона на това, което се случва страната се оправя релативно добре. България осъществя спад през второто тримесечие, който е важен, само че с 6,4 пункта сме по-добре от междинното равнище на Европейски Съюз. Оставаме в топ 5 по най-нисък спад на Брутният вътрешен продукт, най-ниска безработица и в топ 3 по финансова стабилност”, сподели още министърът на стопанската система.

„ Такава невиждана рецесия изисква скорост, гласност и бистрота. Един огромен прогрес е мярката 60 на 40. Инвестициите, които са стигнали до стопанската система по линия на тази мярка, са 185 млн. лева Имаме съществено ускорение на осъществяване на ограниченията. Кризата кара и хората, и бизнеса да чакат да реагираме бързо. Започваме една геометрична градация на ускорение на осъществяване на мерките”, сподели още Борисов.

Относно сигналите за приемане на по този начин наречената „ такса успех” в Министерството на стопанската система, той съобщи следното: „ Имаме 11 сигнала, които ще бъдат разследвани. Очакваме решенията на прокуратурата”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР