За по-малко от денонощие Алексей Навални бе прехвърлен от временния

...
За по-малко от денонощие Алексей Навални бе прехвърлен от временния
Коментари Харесай

Руски вестници: Навални - престъпник, герой или заложник на Кремъл?

За по-малко от денонощие Алексей Навални бе трансфериран от краткотрайния в следствения изолатор, написа " Комерсант ".

Завърнал се в неделя от лекуване в Германия след хипотетично отравяне през август в Сибир, съветският опозиционер бе арестуван на летището и задържан през вчерашния ден за месец по искане на затворническите управляващи като извършител на една от условните си присъди по каузи за финансови измами, припомня вестникът.

Претенции към опозиционния блогър има и съветското разследване, образувало неотдавна дело против него за измами в изключително огромен размер, отбелязва пред " Известия " юристът Антон Пуляев, предава Българска телеграфна агенция.

На 2 февруари съветски съд ще реши дали да смени условната присъда с ефикасна. Опонентите на Кремъл в страната правят оценка обстановката друго. Извънпарламентарната съпротива към този момент стартира и счита да продължи уличните митинги, а парламентарната съобщи, че с дейностите си властта подкрепя героизацията на Навални, показва " Комерсант ".

Тринайсет последователи на Навални бяха арестувани през вчерашния ден край полицейското ръководство, където бе откаран, над 50 протестиращи - в центъра на Санкт Петербург, а в това време представителят на президента Путин анулира постоянния си брифинг за публицисти, осведоми онлайн изданието " Медуза ".

Опозицията трансформира Навални в знак на борбата с властта и персонално с Владимир Путин. Първа инспекция на готовността на несъгласните за сближение ще станат митингите, готвени за 23 януари, написа " Независимая газета ".

Чрез Навални опозицията десакрализира властта в Русия. Като знаме на битката с режима фигурата му ще активизира електората, който да прекатури властовата партия " Единна Русия " на парламентарните избори наесен, разяснява политологът Константин Калачов.

Ако опозиционерът бъде пратен в лагер, това единствено ще укрепи облика му на воин и страдалец, акцентира аналитикът Алексей Макаркин.

Колективният Запад в хор настоя Навални да бъде освободен. В Съединени американски щати и Европейски Съюз назовават скандалния блогър мощна политическа фигура, акцентира " Взгляд ".

Отвъд океана приготвят блогъра " като таран в опит да се унищожи сегашната властова система " и като фигура, с цел да бъде употребен при потребност в сюжет за промяна на властта в Русия, твърди държавният специалист Олег Матвейчев. Този сюжет напълно не планува " демократизация " на страната съгласно западните демократични модели, а просто раздробяване на Русия, прибавя той.

" Само 15 минути (!) след неуспеха на сътрудника Навални при паспортния надзор (урапатриотите в Русия са уверени, че блогърът е вербуван от западните спецслужби и работи по тяхна задача) интернационалната правозащитна организация " Амнести интернешънъл " го разгласи за " пандизчия на съвестта ". В неделя, в девет и нещо вечерта! И 30 денонощия арест - все едно значи е " пандизчия "? (...) Направо като Нелсън Мандела? " - иронизира " Комсомолская истина ".

Западни политици употребяват случая Навални като мотив да обещаят нови наказания против Русия. Западът поставя старания да не чува гласовете на здравомислещи политици, които не звучат в унисон с безалтернативния многогласен хор на западните елити, декларира " Росийская газета ". Московският официоз помества за образец отзиви на задгранични политици, сходни с позицията на Русия.

" Изборът сред Навални и властта води до задънена улица. Защото идеологията им общо взето е същата. И навалнистите, и днешните властимащи са за капитализъм. Това подсигурява на Русия статута на суровинна външна страна, деградацията, измирането, които виждаме от 30 години насам ", цитира " Свободная преса " Юрий Афонин, зам.-председател на Централен комитет на съветската компартия.

Навални влезе в персонален дуел с Путин. Кремъл е стигнал до взаимно битие с митингите и към този момент не ще да слуша упреците на Запада, така че основния съветски опозиционер го чакат тежки времена, се споделя в коментар на организация РОСБАЛТ.

Скандалът дава звук на бъдещото опълчване сред Русия и Запада. Руският външен министър Сергей Лавров насочи сигнал, че за управляващите в Русия имиджът им на интернационалната сцена, въпреки да е значим, няма първостепенно значение, написа създателят на разбор в " Комерсант ".

Влязъл де факто в стеснен съюз със Запада, в очите на съветската власт Навални в този момент е зложелател и тя ще се мъчи да го смаже - до цялостната му политическа капитулация, предвижда " Московский комсомолец ".

" Или Навални ще стане страдалец, а това е неприятно за властта. Или пък властта ще прояви уязвимост, а това също е зле за нея ", обобщи обстановката историкът Пьотр Романов, представен в материала.

С връщането си в Русия Навални се предложи за пленник на властта. Така опозиционерът внезапно подвигна залозите и ориста му сигурно ще стане предмет на договаряния сред Кремъл и Запада, написа " Новая газета ".

Животът на Алексей Навални несъмнено зависи в този момент от две неща: какъв брой ще е огромно негодуванието на Запада и дали ще има поне възмущение в Русия, заключава всекидневникът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР