За по-малко от 8 минути Комисията по отбрана в парламента

...
За по-малко от 8 минути Комисията по отбрана в парламента
Коментари Харесай

Комисия по отбрана реши: Пращаме оръжие за Украйна

За по-малко от 8 минути Комисията по защита в Народното събрание одобри на второ четене законопроекта за ратификация на съглашението за даване на военна помощ сред България и Украйна.
Миналия петък Народното събрание утвърди решение на Министерски съвет за даване на оръжия, муниции и техника на Украйна и гласоподава на първо четене законопроекта за ратификация.
Към момента описът, направен от Министерството на защитата, остава засекретен, въпреки в общественото пространство да стана ясно, че ще предоставим на Киев леки стрелкови оръжия и муниции.
Съгласно гласувания план поддръжката за Украйна може да бъде осъществена по два метода. Първият се състои в даване на военно имущество Вторият е посредством принос към задачата на Европейски съюз за подкрепяне на Украйна, чиято цел е да способства за увеличението на военните качества на украинските въоръжени сили за дейно осъществяване на интервенции за отбрана на териториалната ѝ целокупност в границите на интернационално приетите граници, както и на цивилното население.
Също по този начин с плана на решение се декларира принос на България към задачата на Европейски Съюз за подкрепяне на Украйна с присъединяване на военнослужещи от въоръжените сили на България на позиции на стратегическо равнище в Звеното за военно обмисляне и осъществяване на военни задачи на Общата политика за сигурност и защита на Европейски Съюз.
Допълнително се планува Народното събрание да позволи пребиваването на лица от въоръжените сили на Украйна за присъединяване в модули за подготовка на бойни санитари на територията на страната ни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР