За по-малко от 100 дни обстановката в Левски от приказна

...
За по-малко от 100 дни обстановката в Левски от приказна
Коментари Харесай

В Левски са нещастни

За по-малко от 100 дни ситуацията в Левски от приказна се трансформира в кошмарна. Нужни бяха съдбовните 13 седмици, с цел да се срути целият мит, че " сините " са кандидат за купата, а в клуба всичко е цветя и рози след бурната разлъка със Станимир Стоилов и Иво Ивков. Уви, завесата на следващата илюзия в Левски падна.

Към днешна дата " сините " са се настанили комфортно във трен за нещастни и пътуват към следващия разочароващ сезон, чието мото е " Национална агенция за приходите е най-важният ни мач ". Броени дни преди края на есенния дял на шампионата мъчно може да се откри човек, който да се усеща благополучен на стадион " Георги Аспарухов " - отолу нагоре и от горната страна надолу.

Последният случай на сходни отрицателни страсти е свеж - Андриан Краев. Треньорът на " сините " Николай Костов обществено разкритикува своя капитан поради нежеланието му да се зарадва при гола във вратата на Локомотив (София) за 2:0. После пристигна студеният душ в " Надежда " и мач №5 без победа след късно изравнително попадение за 2:2.

Оказа се, че главата на българския национал не е чиста, както се изрази наставникът още през лятото. Оттогава мина доста време, само че управлението на Левски не откри метод да убеди своя футболист, че мястото му е на " Герена " и тук е неговият дом. В същото време казусът е, че Краев има фундаментално значение за този състав на " сините ", само че обстановката принуди Костов да го извади от състава за визитата на " железничарите ". Нормално е играчът да не е благополучен от решението. Първо, тъй като дни по-рано е бил употребен на пожар като централен бранител за Купата на България против Дунав (3:1). И второ - нямаше по-подходящ футболист на Левски от него за подобен тежък терен и за противник, разчитащ на борба и единоборства. Отделен въпрос е по какъв начин изглеждаше в профил халфовата линия на Левски в понеделник вечер.

А за какво юношата на " сините " не желае да преподпише? Този въпрос би трябвало да си зададат мажоритарният притежател Наско Сираков и изпълнителният шеф Даниел Боримиров. Каква вероятност вижда националът в актуалната обстановка и каква е политиката, която клубът следва? Все въпроси без отговори. Хубаво е да се напомни, че тази година по подобен метод от Левски си потеглиха доста други и Анди не е изключение. Последният сходен прибер е Ивелин Попов.

Нещастен в настаналата рецесия е и самият Николай Костов. Опитният експерт от дълго време изпусна обстановката и мислите за оставка не са му непознати, макар че към този момент най-малко обществено не го признава. Такива обаче има от дербито с ЦСКА насам. И е обикновено - 8 мача за състезание и единствено един триумф. Отдавна към този момент ги няма тези попадения в добавеното време и загатна за солидната игра. В " Надежа " домакините измъкнаха точката в сетния момент, само че след мача признаха, че ги е гняв, че не са спечелили. Нека след това Костов изяснява, че не е имало тим, който да е надиграл " сините ". Дори и по този начин да е, футболът е на точки, а на столичния гранд отново са му недостиг.

Нещастни са и почитателите на Левски и това не е вест. Те са разграничени от месеци, само че и най-върлите почитатели на Наско Сираков към този момент се усетиха, че рибата мирише откъм главата. Да не се окаже най-после Ивков прав и водното оръдие в действителност да паркира пред " Герена "? Феновете слушаха месеци наред по какъв начин този тим ще се бори за купа. Мантрата стартира от самия Боримиров и прословутия му лапсус " купа и първо място ", повторена бе от Костов, а по-късно и самите футболисти биха тупана. Титла няма да има и това би трябвало да е ясно. Клубът сподели нулева упоритост през лятото, когато трябваше да се работи с обсег. Отиде си Филип Кръстев, продаден бе най-хубавият защитник Ноа Сонко Сундберг, потегли си и Ивелин Попов. Взети бяха единствено двама - Дарлан и Асими Фадига, които сега са надалеч от статут на любимци на почитателите.

Сега Костов приказва за селекция и разбори, само че това звучи смешно и някак цинично. Отдавна трябваше да бъдат направени те, а не в този момент, когато към този момент е късно. А Анди Краев надалеч не е единственият от играчите, който не се усеща благополучен в Левски, само че в този момент прожекторите са ориентирани към него. Много скоро неприятните в съблекалнята ще се окажат повече от един или двама. Дотогава ще се вършат плахи опити да бъдат арестувани - я с пари и празни обещания, я с капитанска лента...
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР