За племето мурси в Етиопия се носят най-различни информации. Приписват

...
За племето мурси в Етиопия се носят най-различни информации. Приписват
Коментари Харесай

Жриците на смъртта – страховитите жени от племето мурси

За племето мурси в Етиопия се носят най-различни информации. Приписват им се разнообразни странни обичаи , измежду които магьосничество, настъпателност, канибализъм и разнообразни традиции, които повреждат елементи от тялото им.

Това племе наброява към 6000 души. Счита се за най-агресивното и затворено племе на планетата.

" Най-голямата неточност в историята на човечеството "

Смята се, че мурси са резултат на някаква генетическа разновидност, защото имат редица отличителни особености. Например имат напълно малко коса по главата. Ниско сложени очи, ниско чело, не доста високи, необятна кост, криви крайници, грапава кожа и висящ стомах - това са чертите на портрета на всеки представител на това племе. Но основната негова специфичност са каноните за локалната хубост.
#ImagesOfAfrica

The clay disk inserted into a woman’s lower lip is a Mursi tribe tradition, Lower Omo Valley, Ethiopia.

Courtesy PINTEREST pic.twitter.com/iXoWZcFELz
— CGTN Africa (@cgtnafrica) August 25, 2017 Първото, което незабавно се набива на очи при среща с представителките на племето мурси, са техните лица . В долната си джука дамите носят глинена чинийка - диск.

Пет ужасяващи полови обичаи по света (ВИДЕО)

Разтегнатата долна джука е знак на плодовитост. Когато са на 15-16 години девойките пробиват долната си джука. Там се слага дървена запушалка. След като раната заздравее, долната джука стартира да се уголемява благодарение на глинени дискове. От момичето зависи по кое време да спре с разширението.
 дами мурси племе Етиопия Twitter
Понякога дискът на долната джука на девойките може да доближи до 12-13 см. в диаметър.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА 13 ОТ НАЙ-ЗЛОВЕЩИТЕ МЕСТА В СВЕТА

Любопитно е и по какъв начин се хранят дамите от това племе. За задачата махат чинията, само че устата им увисва. Тъй като гледката е ужасна, те се хранят независимо тук-там, където няма да ги видят. Дори постоянно се постанова да пъхат храната, която е под формата на каша, иректно в гърлото си, тъй като нямат зъби.
The Mursi Tribe The Wildest of the Wild https://t.co/b2X48xHvjR
— Kristi Carol Adams (@KristiCarolAda3) July 13, 2017 Съгласно традициите на това мистично племе всички дами се явяват Жрици на гибелта , изпълнявайки много злокобен обред, именуван от самите тях " подарък от гибелта ”. Върховната жрица на племето подготвя токсичен прашец от долните зъби, които са извадени на всяка жена, като ги кисне в комплицирана примес от 9 билки. След известно време всяка дама от племето слага в своята чинийка малко количество от сместа, която дава на мъжа си. Отравяйки своите обичани, всички мурси се събират в колибата на Върховната жрица и организират някакъв загадъчен ритуал.

Най-ексцентричните секс закони в света

След него, " основната ” дама от племето стартира да обикаля колибите, като раздава противоотрова на някои от мъжете. Друга част от тях нямат този шанс – за тях се счита, че Богът на гибелта Ямда не им е дал повече земен път, а Върховната жрица е длъжна да извърши неговата воля. В такива случаи, опечалената брачна половинка, отровила своя мъж, носи бял кръст, изрисуван на чинийката ѝ, което значи, че е вдовица за цялостен живот и се употребява с уважението на всички от племето.
 дами мурси племе Етиопия Twitter
По тематиката Защо няма индикации за живот след 1257 година на крепостта „ Ряховец “? (СНИМКИ)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР