За петнадесети път от 14 до 16 май ще се

...
За петнадесети път от 14 до 16 май ще се
Коментари Харесай

Конкурс за изпълнители на класически музикални инструменти

 За петнадесети път от 14 до 16 май ще се организира. В него могат да вземат участие, както деца и младежи, които учат в професионални учебни заведения, по този начин и такива, които свирят в разнообразни музикални школи и читалища. За задачата е належащо да изпратят запис на свое осъществяване до 5 май. Всички детайлности могат да бъдат открити на уеб страницата на Двореца на културата в Перник.

Официалното разкриване ще бъде на 14 май, петък с концерт на камерен оркестър „ Орфей “ с диригент Райчо Христов, на който ще свирят лауреати на предходни издания. В идващите два дни ще заседава комисията, а по-късно ще бъдат оповестени лауреатите. За жал церемония концерт няма да има, само че всички ще получат по пощата своите награди и дипломи. При опция те ще бъдат канени за последващи концерти на оркестъра.

Само преди половин месец, на 18 април, на обичайното матине свири цигуларката Лили Милчева, която печели Гранд при на състезанието през 2013 година Камерен оркестър „ Орфей “ и Лили Милчева ще свирят и пред софийската аудитория през юни на концерт в границите на интернационалния фестивал „ Софийски музикални седмици “.

По същото време ще се организира и конкурс за детска рисунка.

Повече детайлности чуйте в диалога с Райчо Христов, диригент на камерен оркестър „ Орфей “ и ръководител на журито.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР