За пета поредна година в България се провежда европейската седмица

...
За пета поредна година в България се провежда европейската седмица
Коментари Харесай

Родители и деца избират подходящия спорт от днес в "Арена Армеец"

За пета поредна година в България се организира европейската седмица на спорта. Събитието, което продължава до 30 септември, включва разнообразни спортни действия в девет града - София, Пловдив, Благоевград, Стара Загора, Русе, Бургас, Варна, Враца и Велико Търново.

От през днешния ден до 26 септември децата и родителите им ще имат свободен достъп до " Арена Армеец ", където могат да преглеждат щандове и да си изберат спорт. Хора от всевъзможни възрасти ще могат да се срещнат с над 50 типа спорт. Въпреки че дните са работни, ревюто може да се посети от 10.00 до 17.00 часа.

" Търсим по какъв начин да улесним връзката сред спортните федерации, клубовете и децата. Смятам, че след най-силната ни седмица от доста години насам в професионалния спорт, следва една доста забавна седмица в спорта за всички ", сподели министърът на младежта и спорта Красен Кралев при откриването на Европейската седмица на спорта.



Инициативата цели да подкрепи личностното развиване на младежите и поддържа спортните им потребности, посредством построяването на възприятие за екипен дух, приемливост и взаимност.

" Европейската седмица на спорта е самодейност, която желае да се пребори с намаляващия дял на физически дейните хора в европейските страни. Спортът и физическата интензивност способстват доста за качеството на живот, а неналичието на физическа интензивност има негативни последствия освен за здравето на хората и за обществото, само че и води до стопански разноски ", обявиха уредниците.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР