За пета поредна година, между 3-ти и 5-ти август ще

...
За пета поредна година, между 3-ти и 5-ти август ще
Коментари Харесай

Неокласика и авангардна музика на фестивала Радар

За пета поредна година, сред 3-ти и 5-ти август ще се организира фестивалът, сплотяващ музика с технологии и други форми на изкуство RADAR Festival Beyond Music. Той се осъществя с финансовата поддръжка на фонд „ Култура ” на Община Варна.

Сред главните акценти попада откриващата вечер с плана " Писма от Ню Йорк ", събиращ Хедър Уеър и Татяна Колева в проучване на физическите измерения на звука. Хердър Уеър е един от най-изявените танцьори в Холандия. След интензивната си кариера с LeineRoebana Dance group, тя продължава като независим актьор. Носител е на влиятелната премията " Златен лебед " за най-хубав танцьор на 2010 година

Втората вечер (4-ти август) е отдадена на концерта на Стоимен Стоянов–Nocktern, който сполучливо съчетава неокласика с електроника. Последният му албум Pieces of Lyla е портрет- триптих на едно момиче, преминаващо през положения на паника, потиснатост и естетика. Албумът е резултат от присъединяване му в интернационалния ден на пианото, основан по самодейност на Нилс Фрам.

Голямата звезда в програмата ще се качи на сцената на 5-ти август. Симин Тандър е последното изобретение в именития лист на лейбъла ECM. Родена в Германия, с корени в Афганистан, младата певица пленява аудитория и рецензия с истински композиции и импровизации. На RADAR ще я чуем в компанията на българския пианист Димитър Бодуров и немския барабанист Йенс Дюппе. Програмата им е еклектичен микс от песни на Ленърд Коен, Ник Дрейк и Том Уеитс, както и лични композиции, преплетени с импровизации.

Билети могат да бъдат открити на касите на Epay и онлайн, на библиотека Рапана на 2-ри август от 18 до 21ч., както и преди концертите. Повече информация и цялостната стратегия на фестивала има в уеб страницата https://radar-festival.eu/.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР