За пета поредна година жителите на Стара Загора проявиха висока

...
За пета поредна година жителите на Стара Загора проявиха висока
Коментари Харесай

Старозагорци се включиха активно в есенната кампания за събиране на опасни отпадъци

За пета поредна година жителите на Стара Загора демонстрираха висока интензивност и отговорно отношение по време на есенната акция за събиране на рискови боклуци от семействата.

На 7 и 8 ноември (понеделник и вторник) в мобилен сборен пункт, ситуиран поредно в парковете „ Зелен чеп “  и  „ Артилерийски “, бяха предадени  повече от 204 кг. рискови битови боклуци – останки от лакове и бояджийски материали, разтворители, киселини и основи, пестициди с изминал период на валидност, както и негодни за приложимост медикаменти – които за поредна година са максимален % от всички консумативи за неутрализиране.   

Общото количество на предадените рискови боклуци от семействата за двете акции – пролетна и есенна, за тази година, надминава 400 кг.

Системата за разделно събиране на рискови боклуци от семействата ще продължи да действа и отсега нататък. Мобилни събирателни пунктове ще се провеждат два пъти годишно /пролет и есен/ с дълготрайност минимум от два дни през всеки интервал. Датите и мястото за разполагане на мобилните събирателни пунктове се дефинират в период до 31 януари на съответната година.

Извън интервалите на осъществяване на акциите с мобилни събирателни пунктове, жителите могат да предават събраните от тях рискови битови боклуци в Центъра за преработване на обект „ Регионален център за ръководство на отпадъците – Стара Загора “, в землището на село Ракитница. За приемане на отпадъците не се заплаща такса.

В Центъра за преработване рисковите битови боклуци се съхраняват краткотрайно в профилирани контейнери, при условия гарантиращи сигурността за здравето на хората и околната среда, след което се предават на лицензирани компании за тяхното извънредно неутрализиране.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР