За периода от 5-6 юни до днес, в който ВСУ

...
За периода от 5-6 юни до днес, в който ВСУ
Коментари Харесай

САЩ ще компенсират мигновено загубите на Украйна в бронирана техника

За интервала от 5-6 юни до през днешния ден, в който ВСУ организират контранастъпление, те са изгубили 17 бойни бронирани машини Bradley, 4 танка Leopard, а по този начин също 3 американски бронирани колесни коли Oshkosh. 
 
На този декор управляващите на Съединени американски щати са взели решение да отделят нов пакет военна помощ за Киев на стойност $325 млн., заяви журналистката от " Гласа на Америка " Карла Беб, която се базира на неназован служител от Пентагона. 
 

#BREAKING US is providing up to $325 million in more military aid for #Ukraine, a defense official tells VOA, in a package expected to be announced tomorrow.

PDA 40 to include:
*#Strykers & #Bradleys that can replace those damaged & destroyed
*Munitions for NASAMS & #HIMARS
— Carla Babb (@CarlaBabbVOA) June 12, 2023

 
В подмяна на изгубените в пердах машини на Украйна ще бъдат предоставени нови бронирани машини Stryker и Bradley. Военната помощ ще бъде обезпечена по механизма Presidential Drawdown Authority и ще има " незабавен " темперамент, т.е. техниката ще бъде извадена от складовете на аериканската войска и срочно доставена в Украйна. 
 
Министърът на защитата на Германия Борис Писториус съобщи, че Германия ще усили от юли доставката на ремонтирани танкове Leopard 1А5. " До края на годината ще доставим над 100 машини ", съобщи Писториус, представен от ТАСС. През февруари т.г. Германия утвърди доставката за Киев на 178 танка Leopard 1A5.
 
По-рано зам.-министърът на Министерство на външните работи на Украйна и някогашен дипломат в Германия Андрей Мелник прикани Берлин да утрои доставките на танкове Leopard 2 в светлината на украинското контранастъпление.
 
" Всеки танк Leopard 2 е скъп от позиция на решаващото нахлуване (на ВСУ, бел. ред.) ", съобщи Мелник в изявление за Tagesspiegel. Той добави, че Германия би трябвало да вземе стратегическо решение за доставката на Украна на западни изтребители и да съобщи на Киев част от намиращите се на въоръжение над 130 немски самолета. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР