За първото състезание от сезон 2023 във Формула 1 Пирели

...
За първото състезание от сезон 2023 във Формула 1 Пирели
Коментари Харесай

Какви гуми ще се използват този уикенд в Бахрейн

За първото съревнование от сезон 2023 във Формула 1 Пирели дава на тимовете трите най-твърди модела сликове, главно поради доста абразивния асфалт на пистата “Сахир ”. И също по този начин, този уикенд ще дебютира новият модел С1, като най-твърдата гума е основана на по-мекия модел С2 от предходната година.

Всеки водач ще разполага с два комплекта твърди гуми, три комплекта приблизително твърди и 8 комплекта меки сликове. Естествено, и гуми интермедия и мокри, само че те надали ще влязат в приложимост.

Асфалтът на “Сахир ” е един от най-абразивните в целия календар на Формула 1, множеството завои на пистата са мудни и приблизително бързи, гумите са подложени на съществени натоварвания и положителните настройки на колите наложително включват устойчиво държание на задния мост.
 Темпото на Ферари от Бахрейн откри пояснение Темпото на Ферари от Бахрейн откри пояснение
В Бахрейн ще дебютира новият модел С1 - с изцяло нови смеси, само че моделът е основан на С2 от предходната година, като концепцията е да има по-малко разлики в представянето и издръжливостта на твърдите модели на Пирели. От компанията чакат, че новата гума ще е доста значима за надпреварата в неделя.
 Строл ще пропусне едно или две надпревари? Строл ще пропусне едно или две надпревари?
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР