За първо лято плаж „Делфин” край Ахтопол вече не е

...
За първо лято плаж „Делфин” край Ахтопол вече не е
Коментари Харесай

Плаж „Делфин” край Ахтопол вече не е нудистки

За първо лято плаж „ Делфин” край Ахтопол към този момент не е нудистки, тъй като има нов наемател. Конфликтите сред туристи с и без бански обаче не стопират.

Тази година на плажа има зона с чадъри и шезлонги за хора с бански и свободна такава за нудисти. На линията се появиха табели с апел за съблюдаване на благовъзпитание, сложени от новия собственик Данаил Влаховски.

„ Плажът е за естествените хора и не може чисто голи хора да се разхождат нагоре-надолу”, безапелационен е той.

От няколко дни нетърпимостта сред някогашните ползватели на плажа и сегашният му шеф ескалира.

„ Дори по време на комунизма такова нещо не е имало. Не е идвала милиция тогава”, оплаква се единият от плажуващите нудисти.

Спасителите на единствения пост пък признават, че не вършат разлика сред плажуващите и са подготвени да спасят всеки в потребност.

Плажните услуги на „ Делфин” са безвъзмездни, само че единствено за туристи с бански.

От общината в Царево настояват, че разпоредба и санкции за нудизъм няма.

„ Това, което се случва там е, че една дребна група хора имат вяра, че това е техният плаж. Един наемател има вяра, че това е неговият плаж. А истината е, че в случай че някой би трябвало да претендира за благосъстоятелност, това са локалните хора, които имат вяра, че плажът е на всички”, счита кметът на Царево Георги Лапчев.

Според постоянно плажуващите на „ Делфин” казусът е на път да ескалира идващите дни, когато се чака да дойдат доста отпускари и свободно оставената зона може да не ги побере. Те упорстват дребният плаж в парк „ Странджа” да бъде възобновен в предходния му тип и разгласен от страната за екоплаж.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР