За първи път Йоан Матев изказа съболезнования на близките на

...
За първи път Йоан Матев изказа съболезнования на близките на
Коментари Харесай

Последните думи на Йоан Матев преди да чуе присъдата си

За първи път Йоан Матев изрече съболезнования на околните на Георги Игнатов. В последната си дума пред съда Матев още веднъж съобщи, че не е направил убийството и изиска да бъде оневинен.

2 юни 2015-та. Столицата е разтърсена от злокобно ликвидиране измежду бял ден в Борисовата градина. 15-годишният Георги Игнатов е открит мъртъв на скамейка в парка. Съдебните лекари откриват прободна рана, нанесена с нож, която е засегнала жизненоважни органи.



Няколко дни след убийството Министерство на вътрешните работи популяризира фрагменти от охранителна камера в региона, която е запечатала хипотетичният причинител. Така стартира издирването на " самотния бегач ".

Кадрите са обработени в допълнение от специалисти от ФБР в опит да бъде открита самоличността на младия мъж. Разследващите ревизират разнообразни версии – от любовен сюжет, сборичкване на последователи на спортни тимове до въоръжен обир.

През 2016 година съученичка на подсъдимия Йоан Матев се свърза с приятелката на убития Георги и признава, че младежът на фотографията наподобява на него.

Година и половина след убийството изправени пред съда към момента липсват, а близки и другари не престават да търсят правдивост. Изненадващо на 22 февруари 2017-та пъзелът е развързан.

Полицията задържа Матев и брат му Марсел по оперативна информация. Още в деня на ареста по-малкият брат - Марсел разпознава, " самотния бегач " и споделя пред психолог за убийството.

Така ножът, с който прокуратурата твърди, че е погубен Георги, е открит покрай мястото на престъплението в шахта.

Експертизата обаче не открива ДНК материал по него, а братът, който е основен очевидец в процеса, се възползва от правото си да не дава показания пред съда.

В хода на делото са разпитани учители и възпитаници от гимназията, в която е учил Йоан Матев. В залата излиза наяве, че е имало всеобщи съмнения към Матев, само че директорката наредила да не се разяснява случая.

Свидетели даже настояват, че най-малко три учителки с изключение на директорката са знаели и са обсъждали, че момчето от видеото е Йоан. Съученичка твърди, че на 2 юни към 13 часа вижда Матев в " Езиков свят " по какъв начин прибира в раницата си черно яке и си мие лицето, а държанието му било притеснително.

След този ден Йоан стопира да върви на учебно заведение. Оттогава стартира и образната му смяна – качил килограми, характерът му също бил изменен. По време на процеса Матев още веднъж промени няколко пъти външния си тип.

На 10 април предходната година Ѝоан Матев е освободен под домакински арест с гривна за наблюдаване.

Няколко месеца по-късно престъпният психолог Тодор Тодоров описа в съда, че психологическият профил, който е изготвил година преди да има още обвинен, съвсем изцяло съответствува с този на подсъдимия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР