За първи път в новата ни история българите гласуват по

...
За първи път в новата ни история българите гласуват по
Коментари Харесай

Гласуване в болници и под карантина: Как премина COVID вота?

За първи път в новата ни история българите гласоподават по време на световна пандемия. Поради тази причина бяха проведени мобилни секции, които посетиха хората в изолираност и под карантина по домовете им. В болница всички приети в болница с COVID-19 подадоха своя глас.

Мобилни секции

Репортерът на bTV Мария Ванкова наблюдава една от тези мобилни секции на територията на София. В столицата малко над 1200 души са под карантина или в изолираност и желаеха да гласоподават от домовете си.

Членовете на комисията са в цялостно защитно облекло. Председателят е здравна сестра, която е работила два месеца в ковид отделението в столична болница. Казва, че не се тормози.

Екипирани и с урна в ръка, членовете на секцията пътуват от адрес до адрес с такси, охранявани от служители на реда.

Дистанцията е невероятно да се съблюдава, само че всички останали ограничения са налице. Гласуващите са длъжни да носят маска, като я смъкват за малко, с цел да бъдат разпознати, след което гласоподават в стая в дома си.

Общо към 280 мобилни секции обикаляха през днешния ден в цялата страна.

Как се гласуваше в лечебните заведения?

В лечебните заведения в София са разкрити 20 секции в ковид отделенията в лечебните заведения. От столичната „ Пирогов “ предпочитание да гласоподават са декларирали 110 пациенти.

Изборният ден там стартира с гласоподаване на чиновниците в болничното заведение. Те упражниха своя избор в обичайната секция, предопределена и за пациентите без ковид.

Втора секция в незабавната болница обслужваше пациентите с ковид.

Две секции бяха открити и в столичната „ Света София “ – едната е в ковид отделението.

През целият ден вотът в лечебните заведения в цялата страна тече при съблюдаване на строги противоепидемични ограничения.

Общо за страната са разкрити 88 секции в ковид отделенията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР