За първи път в най-новата история на България имаше такава

...
За първи път в най-новата история на България имаше такава
Коментари Харесай

Кирил Петков и Асен Василев получиха огромен шанс, но се обърнаха срещу Радев: Йотова

За първи път в най-новата история на България имаше такава разнородна коалиция. Тази трудност на обединението в спешно време предизвикваше подозрения и, за жалост, те се оправдаха. Така вицепрезидентът Илияна Йотова разяснява рухването на държавното управление на Кирил Петков пред Българска национална телевизия .  

В самото начало имаше съществено единодушие какво би трябвало да извърши тази коалиция, означи Йотова, само че съгласно нея не се са се оправдали упованията за темпа на промени - в Конституцията, в правосъдната власт, за справяне с рецесиите , които следват една след друга в България. 

" Още в първите месеци държавното управление като че ли потегли в една друга посока да предрешава нещата, да няма задоволително социална полемика, да няма вземане предвид с желанията на хората, получи се и доста бързо спор сред институциите и всичко това естествено докара до тези запаси ", сподели още Илияна Йотова.

" И Кирил Петков, и Асен Василев получиха голям късмет. Млади хора с искания за съществено обучение, свежи хрумвания и нов взор. Всичко това е чудесна причина за доста сериозен триумф. Президентът има единствено една " виновност " - че им даде този късмет. Много бързо те се обърнаха против президента, вместо да потърсят съюз ", означи вицепрезидентът.

По думите ѝ след ръководството на тази коалиция е останала мъка. Сякаш това не беше конкуренция на разнообразни политики за взимане на решения в полза на българските жители, а война сред разнообразни лобита, уточни Илияна Йотова

" Обвиненията сред политическа партия " Продължаваме Промяната ", Има Такъв Народ и останалите партии, сякаш обясниха на нас, българските жители, че борбата беше на едни пари против други пари. Такива неща карат хората да си останат у дома и да не вървят на избори ", сподели тя.

Според Илияна Йотова нито тя, нито президентът имат проблем с Българска социалистическа партия.

" Част от управлението на Българска социалистическа партия счита, че неуспехите на партията се дължат на президента и президентската институция, в този момент имат опция на изборите да ревизират дали това е по този начин ", съобщи тя. Над 93% от гласоподавателите на Българска социалистическа партия ни поддържаха на президентските избори, напомни Йотова. 

Вицепрезидентът изясни, че министрите в служебния кабинет са подбрани на експертен принцип. " Когато президентът поеме цялата отговорност за един длъжностен кабинет и за ръководството идващите месеци, негово право е да откри най-хубавите престижи и хора, които могат да свършат избрана работа, за която са определени ", уточни тя.  

За тримата служебни министри, които са и представители на Българска социалистическа партия, тя означи, че е горделивост и чест за всяка партия да има такива хора. 
Изборната акция ще бъде с доста тежък аромат на газ, съобщи още вицепрезидентът Илияна Йотова. Според нея ще има доста изострен конфликт сред политическите партии на тази тематика, само че служебният кабинет ще би трябвало да свърши работа, тъй че да няма хора, които да бъдат на студено и да няма банкрутирали предприятия.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР