За първи път в музикалната история 197 музиканти - по

...
За първи път в музикалната история 197 музиканти - по
Коментари Харесай

Музиканти от цял свят записват уникална песен

За първи път в музикалната история 197 музиканти - по един от всяка страна, са образували оркестър, надявайки се да покажат по какъв начин хората могат да преодолеят физическите и културните граници, с цел да се обединят, съобщи Ройтерс.

Песента "Together is Beautiful " на оркестър Earth (Земя), записана на разнообразни места и след това миксирана, излиза през днешния ден дружно с документален филм, разказващ част от историите на музикантите, съобщи Българска телеграфна агенция.

"Целият свят се държи за ръце " - по този метод оркестрантката Олга Нак от Камерун възприема плана, чието осъществяване лишава три години. Други музиканти споделят, че също са били изумени от сплотяващия детайл на начинанието.

През май 2019 година 57 от 197-те членове се срещат в фамозните студиа "Аби Роуд " в Лондон, с цел да положат основите на песента. Проектът се реализира под управлението на носителя на БАФТА Джордж Фентън. Голяма част от музикантите импровизират към негови мелодии и тематики, съчетавайки музикални стилове и употребявайки присъщи за страните им принадлежности.

Румънският музикант и контрабасист Михай Крецу счита, че неповторимата ария е тъкмо това, от което светът се нуждае сега - "повече съдействия с всички ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР