За първи път в историята на САЩ синът на действащ

...
За първи път в историята на САЩ синът на действащ
Коментари Харесай

Съдът над Байдън и Тръмп заплашва САЩ с война. Но Русия само ще загуби от това

За първи път в историята на Съединени американски щати синът на настоящ президент е упрекнат. Назрява срамът на американското правораздаване: най-вероятно Хънтър Байдън ще получи минимално наказване. Доналд Тръмп ще попадне в пандиза съвсем без никаква виновност. Това може да заплаши Съединени американски щати с революция. Подобен излаз обаче е изцяло неблагоприятен за Русия.

Ето по какъв начин нарушителите постоянно прикриват следите си: те признават дреболии, с цел да скрият основното. Служителите на реда знаят това, само че когато самите те са заинтригувани да укрият закононарушения, те също играят тази игра. Точно това се случи, когато синът на американския президент Джо Байдън, наркоманът, подкупен служител и плейбой Хънтър, подписа „ договорка с следствието “, като се призна за отговорен по две обвинявания за данъчни закононарушения и едно, обвързвано с владеене на оръжие.

Това най-вероятно не заплашва Байдън младши със затвор. Обвиненията за пране на пари отпаднаха. А присъединяване му в корупционни схеми при подписване на задгранични покупко-продажби, когато Хънтър монетизира политическото въздействие на татко си, който, както се оказа, също е бил в далаверата и е получил доста пари за това, даже не е разследвано.

На тях всичко им се разминава

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати не е повдигнало никакви обвинявания, свързани с тежко компрометиращите доказателства от преносимия компютър на Хънтър Байдън, който е бил разполагаем на чиновниците на реда. Нито против сина, нито против татко му.

Въпреки че от имейлите стана ясно, че точно Байдън-младши е уредил на представител на украинската енергийна компания Burisma Holdings, в чийто ръб е бил „ брачен военачалник “, среща с татко му по времето, когато той беше вице президент на Съединените щати. Освен това Байдън-старши реализира уволнението на тогавашния основен прокурор на Украйна Виктор Шокин, който стартира антикорупционно следствие против Burisma Holdings.

Но и в Китай имаше корупция. В материал на The Washington Post се твърди, че Хънтър Байдън е получил съвсем 5 милиона $ от китайската енергийна компания CEFC. Въпреки че е ясно, че това е единствено върхът на айсберга. Но е доста рисково за Байдън - корупцията им коства десетки милиони долари. Не са милиарди и трилиони, само че това са пари, които елементарните хора могат реалистично да си показват.

Как се покриват „ своите “

Дълго време демократите и чиновниците на реда, които проформа организираха вяли следствия на Хънтър, които нормално се подминаваха с безмълвие от мейнстриймните медии, преструващи се, че нищо не се случва. Затова пък се " отиграха " върху някогашния президент Доналд Тръмп, фабрикувайки против него обвинявания за мислени закононарушения, които могат да доведат до 400 години затвор. Всичко е като в " елементарна бананова република ".

Междувременно крещящата безотговорност и недостижимост на Хънтър Байдън (между другото, и други „ деца от положителни фамилии “ бяха негови съучастници в мръсните каузи, да вземем за пример синът на някогашния ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати, демократът Нанси Пелоси) стартира мощно да вреди на татко му, на вероятностите на Демократическата партия и имиджа на Съединените щати.

Както и разкритите данни, че корупцията имала фамилен темперамент и в нея с всички сили бил забъркан „ огромният “ Байдън-старши. Така наречения „ баща “ в имейл кореспонденцията със съучастниците на Хънтър. И всичко им се разминава!

Адвокатът на Хънтър Крис Кларк призна пред MSNBC, че освен по време на договорката на Байдън-младши с следствието, само че и по време на следствието против сина на президента на Съединени американски щати, тематиката за „ преносимия компютър от пъкъла “ в никакъв случай не се е появявала („ в описваната обстановка няма нищо общо с преносимия компютър " ). Адвокатът удостовери, че става въпрос единствено за укриване на налози и обвинявания в нелегално владеене на оръжие. Казват, че тогава Хънтър бил зле и прецакал всичко. Ама кой е подготвен да хвърли камък по оздравял пациент?

Двойни стандарти

Разбира се, Байдън-старши е удовлетворен от протичащото се. „ Много се гордея със сина си “, сподели президентът на обществено събитие в Калифорния. Той се усмихна на репортерите, само че отхвърли да отговори на въпросите им. На което някогашният президент Тръмп, който беше влачен по съдилищата за нищо, язвително означи в обществената си мрежа Truth Social: вместо „ наказателна отговорност за стотици години “ в пандиза, Министерството на правораздаването на Съединени американски щати „ постанова санкция на Хънтър Байдън за нарушение на разпоредбите за придвижване. "

Разбира се, освен преследваният Тръмп, който беше обсаден от всички страни, макар че е главният претендент от републиканците на президентските избори през 2024 година, само че цялата страна разисква последните вести. Ето по какъв начин ги разяснява Тъкър Карлсън, най-популярният ефирен водещ в Съединени американски щати, в новото издание на авторското си предаване в една от обществените мрежи: синът на американския президент „ е продавал достъпа до татко си и законодателите на китайците, украинците и на всички страни по света. "

Тук няма какво да спорим - ФБР знаеше за това. Те са имали достъп до преносимия компютър на Хънтър Байдън години наред, само че и до ден сегашен не са повдигнали обвинявания. И няма да издигнат.

- акцентира телевизионният водещ, като иронично допусна, че повода за това е, че Хънтър има " положителни гени ".

Републиканците в Конгреса обаче не имат намерение да оставят на мира и двамата Байдън, които " дълбоката страна " се пробва да отбрани от най-лошото.

Това продължава да показва съществуването на система от двойни стандарти в Америка, сподели пред кореспонденти ръководителят на долната камара на Народното събрание Кевин Маккарти (R-Калифорния). - Ако сте главният политически конкурент на президента, Министерството на правораздаването се пробва безусловно да ви осъди и да ви вкара зад решетките. Но в случай че си наследник на президента, ще получиш сладка договорка.

Под „ политически конкурент “ Маккарти имаше поради Тръмп, който е изправен пред до 400 години затвор и огромна санкция за нищо. Говорителят акцентира, че опитът за прикриване на покупко-продажбите на Байдън „ по никакъв метод не визира нашето следствие “, а в противен случай, би трябвало да го ускори.

Веществени доказателства има – каузи няма

Същото мнение изрази и ръководителят на комисията по надзора на Камарата на представителите, републиканецът от Кентъки Джеймс Комър, в изявление за Fox News: „ Тези обвинявания против Хънтър Байдън и съглашението за признание на виновността няма да окажат никакво въздействие върху следствието на комисията за контрол. няма да спре до цялостното откриване на присъединяване на президента Байдън в фамилни схеми. "

„ Нека бъдем ясни: обвиняванията на Министерството на правораздаването против сина на президента Байдън Хънтър “, продължи той, „ разкриват двустепенна правосъдна система: Хънтър Байдън се измъква за всичко… Въпреки това, от ден на ден доказателства, открити от Надзорната комисия на Камарата на представителите, демонстрират, че Байдън е забъркан в корупция, търговия с въздействие и евентуално подкупване. "

Техният корупционен „ улов “, по оценките на конгресмена, е до 30 милиона $ подкупи от чужденци. Комър повдигна и тежко обвиняване против ФБР - че чиновниците му прикриват Байдън, отказвайки да проверяват под претенциозни предлози данните за тяхната корупция, идващи от най-надеждните, от позиция на самата организация, информатори, освен това игнорирайки материалните доказателства.

ФБР има разполагаем по-специално 17 аудио файла, два от които съдържат диалози с президента Байдън, а останалите със сина му. Те непосредствено сочат, че са взимали подкупи и са обсъждали изискванията за приемането им. Семейство Байдън е имало голям брой фиктивни компании и е прало пари посредством шест разнообразни американски банки. Това към този момент е известно и сигурно не е всичко.

Какво от това?

Междувременно, според известие на CNN, Министерството на правораздаването се съгласи да предложи на съдията Хънтър Байдън да получи условна присъда по обвиняванията против него, откакто се призна за отговорен по няколко незначителни обвинявания. За татко му въобще не се загатва.

Така че демократите предизвикат Америка към нова революция, която се надяват да завоюват благодарение на силите за сигурност и корумпираната правосъдна система, като победят съперниците си - другата половина на Америка, републиканците. За да не им попречи някой да я заведат в пъкъла. Всичко върви по проект. Засега.

За Русия това, което се случва, е двойно по-лошо. Първо, когато Съединените щати са разграничени и има съществени вътрешни проблеми, Вашингтон може да се включи в рискови завършения по външната верига, с цел да се опита по някакъв метод да сплоти страната.

Второ, когато едната половина на Америка победи другата, Съединени американски щати ще могат да продължат развиването си, което в този момент е блокирано от вътрешни несъгласия, и ще укрепнат, което също не ни е належащо. В последна сметка, и демократите, и републиканците мощно не харесват Русия, въпреки и по разнообразни способи.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР