За първи път в историята на Празника на розата казанлъшката

...
За първи път в историята на Празника на розата казанлъшката
Коментари Харесай

Казанлък избира онлайн своята Царица Роза 2020

За първи път в историята на Празника на розата казанлъшката Царица на цветята ще бъде избирана онлайн. Това заяви кметът на общината Галина Стоянова, след сложното, само че единомислещо със своите сътрудници от Карлово и Павел баня решение Фестивалът в Долината да бъде анулиран, поради битката с разпространяването на covid-19.
Коронясването на новата Царица Роза също ще се случи в интернет, като тазгодишното нетрадиционно осъществяване и на двете събития към момента е на работен стадий.
Всяка година в състезанието за най-красива казанлъчанка вземат участие единствено абитуриентки от локалните учебни заведения, като детайлности за онлайн избора на кралица, Община Казанлък ще показа в допълнение. Кметът Галина Стоянова единствено заяви, че се обмисля да се даде опция на претендентките за короната да вземат участие със лично промо видео. „ Така или другояче плануваните от нас събития за Празника на розата ще преминат, според всички ограничения за сигурност в обстановката на новия вирус ”, съобщи градоначалникът.
Галина Стоянова акцентира, че поради анулирания Празник на розата Община Казанлък се е разплатила с всички туроператорски организации, като е върнала до стотинка средствата от авансово продадените билети.
Градоначалникът обърна внимание, че през последните осем години, Празникът на розата се провежда само със средства от дарения от локални компании и нито лев от бюджета на Общината. Предвид тазгодишната анулация на фестивала, Стоянова посочи, че казанлъшкият бизнес не е нужно да подарява за Празника на розата, въпреки че провеждането на състезанието и коронясването на Царица роза ще се състоят под нова форма. В този ред на мисли кметът изрази признателност към локалните предприятия, че направиха обилни дарения в поддръжка на МБАЛ „ Д-р Христо Стамболски ” и жителите за справяне с вируса.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 16 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР