За първи път в голямата русенска десетка попадна Дениз Данев,

...
За първи път в голямата русенска десетка попадна Дениз Данев,
Коментари Харесай

Ангел Русев и Дениз Данев са в Топ 10 на най-добрите русенски спортисти за 2022 година

За първи път в огромната русенска десетка попадна Дениз Данев, който се класира на четвърто място на Европейското състезание по повдигане на тежести в Тирана

Двама състезатели на Тежкоатлетически състезателен клуб – Русе попаднаха в Топ 10 на най-хубавите русенски спортисти за 2022 година. Те бяха отличени на гала, проведена от Община Русе и вестник „ Утро “, препълнила Голямата зала на Доходното здание. Подреждането в класацията беше направено с гласоподаване от спортните публицисти в Русе.

За първи път в огромната русенска десетка попадна Дениз Данев, който се класира на четвърто място на Европейското състезание по повдигане на тежести в Тирана. Той се подреди на девето място в класирането за Най-добър състезател на Русе. Втори за втора поредна година остана двукратният европейски първенец Ангел Русев, който отстъпи още веднъж пред шампионката в бокса Севда Асенова, която стана за трети път притежател на премията „ Най-добър състезател на Русе “, оповестиха от ТСК - Русе.


Отличията бяха връчени от кмета на Русе Пенчо Милков, който изрази признателност освен към положения от всички спортисти труд през миналата година и обстоятелството, че те са популяризирали с достиженията си името на Русе и България, само че и на техните треньори, и хората, които подкрепят финансово подготовката на състезателите. „ Русенската десетка на спортистите постоянно е била изключително мощна, само че тази година тя е изключително впечатляваща, защото в нея попаднаха имена познати към този момент на целия свят със своите достижения “, сподели основният редактор на вестник „ Утро “ Младен Любенов.

Награди бяха връчени още за тим на годината, най-хубав треньор и най-хубав приложник. Специални оценки имаше за деца с увреждания спечелили призови места на съревнование по приспособено плуване. Отличените спортисти получиха плакети и грамоти. По време на церемонията бяха направени демонстрации от разнообразни спортни клубове.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР