За първи път в България идва министър-председател на Япония. Днес

...
За първи път в България идва министър-председател на Япония. Днес
Коментари Харесай

За първи път японски премиер у нас: Борисов се среща с Шиндзо Абе

За първи път в България идва министър-председател на Япония.

Днес министър председателят Бойко Борисов ще се срещне с японския си сътрудник Шиндзо Абе, който е тук на публично посещаване.

Двамата ще обсъдят целите на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и опциите за съдействие по тях, се споделя в прессъобщение на Министерския съвет.

Друга тематика е задълбочаването на двустранното търговско-икономическото партньорство с акцент върху увеличението на българския експорт, съдействието в региона на софтуерното развиване, както и опциите за привличането на японски вложения.

" Искам да потвърдя съдействието ни по севернокорейския проблем и други неотложни въпроси, пред които е изправена интернационалната общественост ", съобщи министър председателят Абе пред публицисти преди отпътуването си за визитите в България, Сърбия и Румъния.

Премиерът Абе ще бъде съпроводен и от бизнес делегация, в която са включени представители на повече от 30 от най-големите японски компании. Сред тях са " Мицубиши корпорейшън ", " Фуджицу ", " Ен Ти Ти Дейта " - дъщерна компания на телекомуникационния колос Ен Ти Ти.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР