За първи път Украйна възнамерява да прекара зимата само със

...
За първи път Украйна възнамерява да прекара зимата само със
Коментари Харесай

За първи път в историята: Украйна влезе в зимата без внос на газ

За първи път Украйна има намерение да прекара зимата единствено със личен газ .

Украйна усили производството на природен газ, което за първи път в историята даде опция да се откаже от вноса на газ.

Това съобщи ръководителят на борда на НАК " Нафтогаз на Украйна " Алексей Чернишов, отбелязвайки, че през последната година личното произвеждане се е нараснало със 7%, а това е доста доста, заяви УНИАН.

" Нашето произвеждане е концентрирано основно в районите Полтава и Харков и ние освен го запазихме, само че го увеличихме. Това ни разреши фактически да влезем в тази зима, без да внасяме природен газ от други страни. За първи път в историята на Украйна, такова събитие се е случило, ние ще преминем през тази зима в лична газова сметка ", сподели Чернишов.

Той означи също, че обстановката е повлияна от спада на потреблението заради войната, защото има по-малко битови и индустриални клиенти. Но към този момент има сигнали за повишение на интензивността и надлежно потреблението на газ в стопанската система.
 Европейска комисия: България ще реши къде да отидат парите от таксите за преноса на съветски газ
Европейска комисия: България ще реши къде да отидат парите от таксите за преноса на съветски газ

Причината е, че става въпрос за национална мярка

През февруари 2023 година беше обявено, че за първи път в историята Украйна реши да се откаже от вноса на газ. Това съобщи ръководителят на компанията Алексей Чернишов, като означи, че с цел да извърши проекта през тази година, Нафтогаз би трябвало да усили производството с 8%, а частните компании с 16%.

През май 2023 година беше обявено, че Европейски Съюз ще забрани вноса на газ от Русия . На 14 май 2023 година стана известно, че Европейският съюз и страните от Г-7 имат намерение да забранят доставките на съветски газ по тръбопроводи за Европа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР