За първи път се обявява такава информация, затова имаше такъв

...
За първи път се обявява такава информация, затова имаше такъв
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: Оповестяването на Андон Миталов е тест за българските власти

За първи път се афишира такава информация, по тази причина имаше подобен интерес. Имало е такива случаи, на възбрана за влизане в Съединени американски щати, само че за пръв път се оповестява обществено. Оповестяването е част от глобата. Имало е и забележими имена, от бизнес средите и политиката, заради непозволени връзки ". Това сподели в предаването  " Имате думата " по Канал 3 Елена Поптодорова, някогашен дипломат на България в Съединени американски щати и сегашен вицепрезидент на Асоциацията на атлантическия контракт, заяви вести.бг.

Лично решение на държавния секретар е дали единствено да се откаже виза или да се оповести обществено. Това подсказва, че задачата не е просто да бъде глобен, смисълът е да бъде чуто, оповестено, сигналът е доста по-голям.  Не очаквайте да се получи земетръс, това е начало на цялостен развой. Американската система не работи като жандарм, не отстрелва по височина или по азбучен ред бандитите, съобщи тя.  

Сътрудничеството в областта на върховенството на закона и битката с корупцията е значима точка в контракта сред България и Съединени американски щати.  Това е стратегическа рамка, върховенството на закона за Америка е Библия. То се реализира посредством система на удържане и надзор. То желае тотално обезвреждане на персонални намеси. Системата е направена по този начин, че рано или късно справедливостта съумява да излезе напред в огромна степен. Начинът на размишление на Съединени американски щати е тъкмо такава – с цел да може да стигнеш до съответния провинен, би трябвало да минеш през системата и механизма, които са го позволили. Имената би трябвало да бъдат единствено илюстрация на положителната система, в случай че единият бъде охулен, каква е гаранция, че няма да излезе и идващия? Тази първа глоба не се насочва в политиката или в бизнеса, а към правосъдната система. Това е напълно разумно, знакът, който ни изпращат е " почва се оттова " – от правораздавателната система, от върховенството на закона, разяснява Поптодорова. 

Наложително е да има и последващи такива дейности. И дипломат Мустафа сподели, че е началото на развой. Върховенството на закона да се откри в страната е доста сложна работа. Това е тест за управляващите в България, случилото се с Андон Миталов.  Съединени американски щати би трябвало да бъдат сигурни, спокойни със своите съдружници. Интересите на двете страни са идентични. Тук на ход са българските управляващи. Реформата на правосъдната система значи рязане онлайн месо, смяна на частни връзки и взаимоотношения. Това е сравнимо с дългогодишното ни другарство с Европейски Съюз и Венецианската комисия.  Съединени американски щати обаче обичат директния път. Подкопаване върховенството на закона и корупция са доста съществени обвинявания, добави тя.

Делото за шпионаж би трябвало да завърши. Путин размаха пръст, само че нищо не се случва. Това е сериозен тест за институциите. Процесът потегля от визитата на Борисов в Съединени американски щати. Темата е значима, тъй като се отнася за геополитика, до каква степен сме се еманиципирали от Русия. Как българските системи обслужват непознат геополитически интерес. Борисов е наясно, че това е от огромен интерес за Съединени американски щати, сподели още Елена Поптодорова.

Припомняме, че в сряда стана ясно, че арбитър Андон Миталов е със възбрана за влизане в Съединени американски щати. Той е първият българин с черен щемпел от Америка.

На изключително съвещание в четвъртък съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет, през външното ни министерство, изиска цялостна информация от Държавния департамент на Съединени американски щати във връзка с арбитър Андон Миталов. Решението беше взето единомислещо. Десетимата членове, които бяха съвещанието, се причислиха към писмото на ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов, с което Панов изиска повече информация от Инспектората към Висш съдебен съвет, прокуратурата и КПКОНПИ. Целта - има ли инспекции или следствие против Миталов за корупция.

Кариерата на Миталов стартира през 1991 година, когато като старши лейтенант встъпва в редовете на прокуратурата на Водоснабдителна система. Назначен е за боен следовател в Софийската военна окръжна прокуратура. Само след 3 години и 3 месеца на тази служба Миталов към този момент е преназначен за боен прокурор. Достига до звание майор, когато изненадващо на 29 юли 1999 година подава оставка. 11 години по-късно прави опит да се върне в структурата, само че му е отказано. През 2013-а прави опит да поеме работа в Специализирания съд, само че се проваля на изпита пред Висш съдебен съвет. Миталов апелира и Върховен административен съд и печели делото пред и е назначен за арбитър от Специализирания съд.

3,95 е оценката на арбитър Андон Миталов на устния изпит пред Висш съдебен съвет през 2013 година, когато за повторно се пробва да се върне в правосъдната система. Това демонстрира дело по негова тъжба във Върховния административен съд, който анулира отхвърли на Висшия правосъден съвет да го назначи за спецсъдия, оповестява Правен свят.

Андон Миталов е съдията, който пусна упрекнатият в шпионаж Николай Малинов на среща с Путин. През ноември предходната година тогавашният основен прокурор Сотир Цацаров заяви, че точно Андон Миталов е разрешил ръководителят на придвижване " Русофили " Николай Малинов да напуща страната, макар че е разследван за шпионаж в интерес на Русия.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР