За първи път съм в такава институция. Надявам се да

...
За първи път съм в такава институция. Надявам се да
Коментари Харесай

Постановиха постоянен арест за Маринела Арабаджиева. Тя обяви, че със съпруга й са ппреминали през ад

За първи път съм в такава институция. Надявам се да се потвърди невинността ми - на мен и на брачна половинка ми. Невинна съм. Минахме през целия пъкъл на екстрадицията, оповестява Novini.bg.

``
реклама

Това съобщи през сълзи арестуваната Маринела Арабаджиева пред спецсъда в своя отбрана. Припомняме, тя е упрекната в незаконна група за данъчни закононарушения и пране на пари и през вчерашния ден бе върната от Испания след търсене.

" Ние бяхме сложени в патова обстановка. Не бяхме призовани по делото, другояче щяхме да се явим ", сподели Арабаджиева по отношение на изказванията на прокуратурата, че са се укривали дружно с мъжа ѝ Ветко Арабаджиев.

Въпреки че 6 месеца съпрузите бяха търсени, Маринела заявява пред съда, че в случай че в този момент излезе на независимост, няма да избяга в чужбина, защото в България има четири деца и петима внуци. Бизнес дамата посочи още, че е сполучлив човек. " Вижте какво реализирах за малко време в хотел " София ", в който никой не искаше да влиза. Този хотел е моята визитна картичка ", сподели Маринела, визирайки хотела, който носи нейното име в столичния квартал " Лозенец ".

Адвокаткатът Ина Лулчева настоя клиентката ѝ да бъде освободена под домакински арест.

По-рано от прокуратурата обясниха, че стартирането на Маринела може да попречи на следствието, защото в телефони, конфискувани от Арабаджиеви след залавянето им в имение край Барселона, били открити фотоси с имена на очевидци. Така станало ясно, че хотелиерите знаели кои очевидци са разпитани и кои не за да им окажат вероятно влияние. Обвинителите акцентираха още, че Арабаджиеви разполагат с доста средства по сметки в чужбина.

След като изслуша и двете страни спецсъдът реши, че Маринела Арабаджиева остава в ареста за непрекъснато.

" Срещу нея няма никакви нови обвинявания ", сподели юристът ѝ Ина Лулчева и добави, че е очаквала такова решение на съда. " Да задържаш човек, който е направил данъчно престъление, е неточност, тъй като той не може да работи и да си заплати отговорностите. А в ареста може единствено да банкрутира ", сподели Лулчева и добави, че е имало двоен критерий.

Решението на съда не е дефинитивно.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР