За първи път от почти 20 години партията на Бойко

...
За първи път от почти 20 години партията на Бойко
Коментари Харесай

Мълчание от централата на ГЕРБ и Антон Хекимян за София

За първи път от съвсем 20 години партията на Бойко Борисов - ГЕРБ ще загуби властта в София. Градът, от който потегли политическата кариера на водача на партията като цяло, ще има кмет от друга групировка. 
Прочетете още
Според предварителните резултати от локалните избори в София ГЕРБ освен губи кметското място, което преди 18 години беше извоювано от Бойко Борисов, само че и ще е втора политическа мощ в Столичния общински съвет.

Първият тур на локалните избори беше извоюван с огромна преднина от издигнатия от “Продължаваме промяната-Демократична България ”, “Спаси София ” бизнесмен Васил Терзиев. Според предварителните резултати той печели съвсем 39% от гласовете на гласоподавателите. На второ място е претендентът на Българска социалистическа партия Ваня Григорова с 19%. Номинираният в последния миг Антон Хекимян от ГЕРБ е трети с към 17%.

А резултатите от гласуването за общинския съвет демонстрират, че ГЕРБ за първи път от 18 години губи и водещата си позиция в локалния парламент. Сега ГЕРБ ще е втора политическа мощ. Според предварителните резултати поддръжката за листата на групировката е към два пъти по-ниска от тази за листата на ПП-ДБ. Според данните от екзит половете ПП-ДБ взимат към 40% от гласовете, до момента в който резултатът на ГЕРБ е близо 20%.

Много по-нисък е резултатът на листата на Българска социалистическа партия, той е 13% спрямо вота, притеглен от претендента за кмет на левицата Ваня Григорова.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР