За първи път от над 15 месеца насам популярният курортен

...
За първи път от над 15 месеца насам популярният курортен
Коментари Харесай

Остров Пукет отваря само за ваксинирани

За първи път от над 15 месеца насам известният курортен остров Пукет в Тайланд разрешава на имунизираните интернационалните пасажери да влизат без рестриктивните мерки на слагане под карантина.

Oчаква се към 100 000 интернационалните туристи да пристигнат в Пукет през първите три месеца след отпадането на рестриктивните мерки. На 1 юли 25 пасажери дойдоха на интернационалното летище Пукет с пряк полет от Абу Даби. Това е първият от четирите самолета, които кацнаха в четвъртък с към 400 имунизирани туристи от Доха, Тел Авив, Сингапур и Абу Даби.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Great Thailand (@great.thailand)

В Тайланд до неотдавна имаше строги правила, ограничаващи влизането в страната, в това число наложителна карантина. В изявление за CNN в навечерието на повторното отваряне, министърът на туризма в Тайланд - Пипат Ратчакитпракан, съобщи, че туризмът е нужен за рестарт на стопанската система на страната, която е мощно наранена от пандемията Covid-19.

Тайланд разчита на мощната ръка на туризма за поддръжка, затова се готви за отваряне на национално равнище още през октомври, за подкрепяне на стопанската система на страната. Планът за наново отваряне разчиташе на напъните за имунизиране на 70% от жителите на острова. Повече от 80% от популацията на острова са били имунизирани с най-малко една доза, а към 65% са били изцяло имунизирани към 30 юни, съгласно оповестените данни от службата за връзки с обществеността на Пукет.

Статистиката сочи, че нищожен брой туристи са посетили Тайланд през предходната година, а специфичната визова програма така и не съумя да усили броя на пътуващите. Преди пандемията интернационалните туристи в страната бяха приблизително по над 3 милиона месечно, а туристическата промишленост съставляваше една пета от Брутният вътрешен продукт на страната.

 
От през днешния ден: Три зони за влизане в България и Covid-сертификати в деяние
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР