За първи път от началото на войната в Украйна Министерството

...
За първи път от началото на войната в Украйна Министерството
Коментари Харесай

За първи път САЩ свалиха санкциите срещу руски бизнесмен

За първи път от началото на войната в Украйна Министерството на финансите на Съединени американски щати смъкна глобите против съветски предприемач. Става въпрос за съоснователя на IBS Анатолий Карачински. Това бе обявено на офииалния уебсайт на ведомството. Причините за решението не са оповестени.

Карачински попадна под глоби като член на надзорния съвет на банка " Откритие " през април 2022 година След няколко дни той напусна този пост, а след това продаде и главния дял на учредената от него IT-компания IBS.

През 2021 година Карачински бе оценен на 800 милиона $ от съветското издание на Forbes и заемаше 149-о място по благосъстояние в родината си. Той е и под украински наказания, само че не и такива от страна на Европейски Съюз.

Съратникът на съветския опозиционер Алексей Навални Леонид Волков през парт прикани Запада за механизъм за излизане от листата на сакционираните. Според него включните в възбраните предприемачи са принудени да останат правилни на съветския президент Владимир Путин. Малко по-късно Волков попаде оставка като началник на интернационалния Фонд за битка с корупцията, след абсурда с обращението към Европейски Съюз да се анулират глобите против боса на " Алфа Груп " Михаил Фридман.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР