За първи път от много време са увеличени средствата за

...
За първи път от много време са увеличени средствата за
Коментари Харесай

Средствата за издръжка на училищата са увеличени с 40 млн. лева



" За първи път от доста време са увеличени средствата за прехрана на учебните заведения с 40 милиона лв.. Имаше и държавна помощ за електрическата енергия, а през последните месеци два пъти сме увеличавали стандарта за транспорт на учениците, тъй като имаше риск част от компаниите да се откажат от тази активност поради високите цени на горивата ".

Това сподели министърът на образованието и науката акад. Николай Денков на съвещанието на парламентарната просветителна комисия.

Той напомни, че увеличението на средствата за заплати на учителите е станало през предходната седмица с подписването на Колективен трудов контракт, като междинното нарастване на учителските заплати е с 12,3%.

" Следим какви са преходните останки във всяко едно учебно заведение и досега не е имало риск някъде възпитаници да останат на студено. Имаме и нарастване в стандарта за питателните артикули, през днешния ден имахме диалог с министъра на земеделието за доставките на храни за учениците по програмата за " Училищен плод и мляко ", съобщи още просветителният министър, представен от Българска телеграфна агенция.

На въпрос дали ще има смяна в статута на учебните шефове и дали ще има мандатност за тази служба, Денков отговори, че този въпрос е обвързван с смяна в Закона за предучилищното и учебното обучение и ще бъде разискван в работната група към Министерството на образованието и науката.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР