За първи път от бюджета бяха отпуснати 30 милиона лева

...
За първи път от бюджета бяха отпуснати 30 милиона лева
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: 30-40% от кандидат-военните са отхвърлени още на психотестовете

За първи път от бюджета бяха отпуснати 30 милиона лв. за заплати на нови 1300 бойци до края на 2018-а година. Има процедура за 625 нови военни, които са в в развой на назначение. Това съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния... към профила на чуване в Комисията по защитата.

"Става дума за процедурата за тези над 620 длъжности, които са минали сполучливо всички изпити. Бройката на напусналите ще е минимална или нулева за тази година. 30-40% от кандидат-военните са отхвърлени още на психотестовете. Аз не считам, че такава огромна численост хора не са добре душевен. Трябва да се намерения и по този въпрос. Трябва да има и персонални срещи ", сподели още министърът.

"Тази година отделихме и малко средства за реклама на военните и специалността. Има и хора, които в хода на процедурата по кандидатстване се отхвърлят от длъжностите ", разкри Каракачанов.

"Два от плановете за авиацията се намират в Министерски съвет. Поради отсъствието на министъра на финансите нямаше по какъв начин да обсъдим плановете, с цел да се провиснал средства. До края на май се надявам да сме завършили плана за флота ", добави той.

"7 нови радара за военната ни техника са почти 100-110 милиона $. В хода на диалозите си мислим дали да не търсим сложна договорка за изтребители и радари ", разяснява Красимир Каракачанов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР