За първи път от 2017 година насам титлата в MotoGP

...
За първи път от 2017 година насам титлата в MotoGP
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Решаващата Гран При на Валенсия в MotoGP

За първи път от 2017 година насам купата в MotoGP ще бъде решена в последния старт за сезона. Днес в Гран При на Валенсия Франческо Баная и Фабио Куартараро ще завършат своя двубой.

Преди старта на „ Рикардо Тормо “ Баная има задатък от цели 23 точки, като в първите 19 кръга той има цели 7 победи, до момента в който Куартараро единствено 3. Това значи, че даже и двамата да имат еднакъв брой точки в края на годината, то Баная ще бъде първенец поради множеството си победи.
 Баная: Състезанието ще е минимум стресиращата част от уикенда Баная: Състезанието ще е минимум стресиращата част от уикенда
Единственият късмет на Куартараро да завоюва купата за втора поредна година е той да завоюва през днешния ден, а Баная да се класира отвън първите 14. На старта Куартараро ще заеме 4-та позиция, до момента в който Баная ще потегли 8-ми. 
 Куартараро ще е горделив от своя сезон 2022, без значение от резултата във Валенсия Куартараро ще е горделив от своя сезон 2022, без значение от резултата във Валенсия
На първата редица на стартовата решетка ще застанат Хорхе Мартин, Марк Маркес и Джак Милър. За Мартин това е трети следващ и общо пети полпозишън за годината, само че досега той има единствено три качвания на подиума в хода на сезона. Преди две седмици в Малайзия той поведе в първите обиколки, съумя да отвори задатък пред Баная и Енеа Бастианини, само че падна в седмата обиколка и се елементарни с възможностите си за втора победа в кралския клас.
 Мартин с нов полпозишън, Куартараро 4-ти, а Баная 8-ми на старта във Валенсия Мартин с нов полпозишън, Куартараро 4-ти, а Баная 8-ми на старта във Валенсия
Гран При на Валенсия също по този начин ще бъде и последно съревнование за Сузуки в MotoGP, защото японският производител взе изненадващото решение да се отдръпна от кралския клас единствено две години, откакто завоюва международната купа с Жоан Мир. Самият Мир ще започва 12-ти през днешния ден, до момента в който неговият съотборник Алекс Ринс ще потегли 5-ти.

Надпреварата за Гран При на Валенсия в MotoGP стартира в 15:00 часа и ще може да бъде следена онлайн със Sportal.bg .

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР