За първи път от 15 години САЩ ще разположат ядрени

...
За първи път от 15 години САЩ ще разположат ядрени
Коментари Харесай

САЩ разполага оръжие във Великобритания

За първи път от 15 години Съединени американски щати ще разположат нуклеарни бойни глави във Англия, защото Москва предизвестява за „ ескалация “ на напрежението, заяви The Telegraph.

Съединени американски щати отстраниха нуклеарните ракети от Англия през 2008 година, смятайки че е намаляла опасността от Студената война с Русия. Разкритието идва на фона на предизвестията, че страните от НАТО би трябвало да приготвят жителите си за война с Русия.

Връщането на американските оръжия в Обединеното кралство е част от национална стратегия за създаване и модернизиране на нуклеарни уреди в отговор на нарасналото напрежение с Кремъл след експлоадирането на руско-украинската война.

Русия сподели, че разполагането на американски оръжия в Обединеното кралство ще се преглежда като " ескалация " и ще бъде посрещнато с " компенсиращи контрамерки ".

Съгласно преглед на Пентагона от 2022 година, Съединени американски щати би трябвало да модернизират своите нуклеарни сили, с цел да възпират съответно двата си съществени нуклеарни съперника Китай и Русия. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР