За първи път олимпийският шампион по фигурно пързаляне Роман Костомаров

...
За първи път олимпийският шампион по фигурно пързаляне Роман Костомаров
Коментари Харесай

Мама - първата дума, която написа Роман Костомаров с протеза на ръката

За първи път олимпийският първенец по фигурно пързаляне Роман Костомаров сложи пробна протеза на дясната си ръка и изписа думата " мама ".

Очаква се тази зима той да получи непрекъснати протези и на двете ръце. Уточнява се, че те ще бъдат обезпечени от същата компания, която преди този момент оказа помощ на Костомаров с протезите на краката.

" В момента ръцете не са подготвени за непрекъснато протезиране. Но има възможност да се случи още през зимата ", пишат съветските медии.

Преди дни великият състезател разгласява видео, на което се вижда по какъв начин написа на лист хартия: " Мама " и едно огромно сърце. " Първата дума... в новия ми живот ", споделя Роман.

ВИЖ ВИДЕО ТУК

По-рано Костомаров разгласява видео, на което плува в басейн.

ВИЖ ВИДЕО ОТ БАСЕЙНА ТУК
 
" Ето един добър метод да плувате без ръце и с протези – като делфин. Може да не е бързо, само че е допустимо ", означи Костомаров.

Според президента на Руския параолимпийски комитет (РПК) Павел Рожков плуването е един от тези спортове, в които той може да се осъществя в бъдеще. Той означи, че историята на битката на Костомаров с заболяването е образец за доста спортисти с увреждания.

46-годишният Костомаров завоюва златен орден дружно с Татяна Навка при танцовите двойки на зимните олимпийски игри в Торино 2002.

 width=

Двамата са още двукратни международни и трикратни европейски първенци по фигурно пързаляне, както и спечелили във финала на сериите Гран при.

На 6 юли Роман беше изписан от болничното заведение, откакто на 10 януари беше признат в реанимация поради тежка пневмония. В продължение на две седмици той беше подложен на апаратно дишане.

В началото на февруари руснакът претърпя ампутация на двата крайници и на пръстите на двете ръце.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР