За първи път Община Кричим и Народно читалище Пробуда 1912г.“

...
За първи път Община Кричим и Народно читалище Пробуда 1912г.“
Коментари Харесай

Кричим стана столица на ягодата СНИМКИ

За първи път Община Кричим и Народно читалище „ Пробуда 1912г. “ проведоха Фестивал на ягодата. Щандовете на пл. „ Обединение “ почервеняха, а над целия град се разнесе мирис на ягоди. Гости на фестивала бяха вицепрезидентът Илияна Йотова, регионалният шеф на Пловдив Ангел Стоев, зам.-министър на земеделието Георги Събев и зам.-изпълнителният шеф на Държавен фонд „ Земеделие “ Владислава Казакова. Посрещнаха ги кметът на община Кричим Атанас Калчев, който е хазаин на събитието и ръководителят на Общински съвет-Кричим Анка Хаджиева.

“Поздравявам домакините в Кричим и господин Калчев с вярата този първи фестивал да стане традиция. Това е превъзходен фестивал на българската ягода и българското произвеждане ”, разяснява вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова.

“От през днешния ден град Кричим в действителност е столицата на ягодата! ”, добави кметът Атанас Калчев.

Вицепрезидентът Илияна Йотова забърка сладко от ягоди, откакто дружно с кмета на Кричим Атанас Калчев слязоха от формалната естрада, където поздравиха хората и отидоха до голям котел, в който готвачът Ути Бъчваров вареше 130 кг ягоди със захар.

В община Кричим ягодите заемат 1050 декара и се отглеждат от 85 производители. В центъра на Кричим бяха ситуирани десетки щандове с плодове, посадъчен материал и всичко обвързвано с ягодите.







Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР