За първи път модна компания ще направи опит да набере

...
За първи път модна компания ще направи опит да набере
Коментари Харесай

Fashion Supply излиза на борсата с план за автоматизиране на печата на платове и създаване на нова фабрика

За първи път фешън компания ще направи опит да набере капитал през българската фондова борса. Повече за идното първичното обществено предложение на акции (IPO) споделя Димитър Стойков, основен изпълнителен шеф на Fashion Supply в по телевизия Bulgaria On Air.

" Ние сме високотехнологична фешън компания. При нас новаторското е, че сме автоматизирали съвсем целия развой, т.е. конструирането на дрехи и кроенето са изцяло автоматизирани. Сега, посредством новата инвестиция, която желаеме да създадем през BEAM желаеме да автоматизираме и печата на платове ", изясни Димитър Стойков. Той изясни, че посредством тази автоматизация компанията ще може да създава и дребни серии дрехи, което сега е тренд на пазара, което ще вдигне маржовете на компанията.

Традиционно дребните серии са проблематични в стилната промишленост, защото стандартният метод на щемпел, разрешава да се отпечатат, да вземем за пример най-малко 1000 метра от даден десен, а при цифровия щемпел могат да се отпечатат даже и 2 метра.

" По този метод ние даваме късмет на дребните марки да се включат при нас и да произвеждаме техните дрехи ", добави Стойков. Той изясни, че тази стъпка ще бъде от изгода за дребните компании, тъй като те ще могат да си разрешават да създават повече сбирки с по-малки серии.
 Fashion Supply е втората компания с IPO на BEAM пазара за 2022
Fashion Supply е втората компания с IPO на BEAM пазара за 2022

Българският производител на мода цели да набере 4 милиона лв. капитал

В България има доста на брой дребни фешън марки, които употребяват стокови платове или такива, които са изостанали от огромните серии.

Първичното обществено предложение на акции

на производителя на облекло Fashion Supply ще се състои на 20 юли. На него компанията ще търси до 4.2 милиона лв. капитал, които ще надгради с 2 милиона лв. личен капитал.

" Тези пари ще бъдат употребявани за надграждане на инфраструктурата ни - за пазаруване на машини и уреди в самото произвеждане, а също и за специфична система за цифров щемпел на платове, която ще ни даде опция да произвеждаме тези дребни серии. Ще влагаме и в " зелена " сила - ще изградим фотоволтаична централа за лични потребности и желаеме да създадем наш личен бранд ", изброи Димитър Стойков. Той изясни, че компанията води договаряния с уеббазиран бранд в Бенелюкс, на който желае да стане мажоритарен притежател.

Производството на Fashion Supply е основано в Благоевград. Около 35% от него е за облекла с ексцентрични размери - към 3,4 пъти XL.
 Българската Fashion Supply приготвя IPO на BEAM пазара
Благоевградска компания за ексцентрични дрехи приготвя IPO за 4 милиона лв.

Производителят е сътрудник на MS Mode, The Sting, Miss Etam, Terranova

Плановете на компанията са да надгради потенциала си, който сега е 150 000 дрехи на месец до 350 000 броя.

В момента във фабриката на компанията в Благоевград работят 60 души, след автоматизирането й в нея ще бъдат назначени още 10-12 души. От друга страна проектите на компанията са да влага в лично произвеждане в региона на Гоце Делчев, като там ще бъдат назначени към 50 души.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР