За първи път Лидл България представя в асортимента си спортни

...
За първи път Лидл България представя в асортимента си спортни
Коментари Харесай

Lidl представя първите си спортни обувки, произведени от 100% рециклирана пластмаса

За първи път Лидл България показва в асортимента си спортни обувки с текстилна част, създадена от 100% рециклирана пластмаса. 25% от нея е от остарели пластмасови (PET) бутилки, събирани от плажове и крайбрежни региони, което предотвратява попадането им във водните басейни.

Обувките са лична марка на Lidl – Crivit – и се оферират в дамски, мъжки и детски вид в разнообразни цветове от 20-ти юли във всички магазини на веригата в страната до привършване на количествата. За направата на един чифт от тези новаторски обувки са нужни сред 11 и 16 пластмасови бутилки, а рециклираният материал се характеризира с висока резистентност на гънки и непоклатимост на размерите. Влакната от рециклирана пластмаса всмукват малко вода и съхнат бързо.

"Като световна компания Lidl смята за свое обвързване да развива бизнеса си по виновен метод. Тази отговорност намира действително отражение в интернационалната тактиката на групата Шварц - REset Plastic. В основата си тактиката цели отбягване и понижаване използването на пластмаса, в това число смяна на опаковки, преработване, начинания, свързани с почистването на водни басейни, и създаването на нововъведения. Спортните обуквки Crivit са точно една такава продуктова иновация и ние сме доста щастливи, че можем да я предложим на клиентите на Lidl в страната ", показа Елица Георгиева, началник Корпоративни връзки на Лидл България.

Лидл България се ангажира и следва прецизно и поредно тактиката REset Plastic към този момент близо 3 години. Като част от нея компанията си сложи две амбициозни цели: да понижи наличието на пластмаса в опаковките на продуктите от личните си марки с 20% до 2025 година, както и да направи 100% от опаковките на продуктите от личните си марки оптимално рециклируеми.

В осъществяване на тези цели компанията сполучливо осъществя следните три ограничения – през 2018 година веригата понижи тежестта на тарелките за прясно месо лична марка, с което годишно икономисва над 30 тона пластмаса. Като втора стъпка, компанията систематично понижава и наличието на пластмаса в бутилките на продуктите лична марка, като с осъществените от 2018 година досега планове понижи количеството вложена пластмаса с над 32 тона годишно.

На трето място през 2019 година Лидл България доста понижи размера на продажбите на пластмасови произведения за еднократна приложимост (чаши, чинийки, вилици, ножчета, лъжици, сламки), с което спести над 14 тона пластмаса, а от началото на тази година приключи напълно продажбата на такива продукти. Очакваният резултат от тази мярка е икономисване на още над 20 тона пластмаса.

За Лидл България

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни артикули в Европа, част e от немската Schwarz Gruppe и участва в 32 страни. В България Lidl започва своята активност през 2010 година Днес компанията има 101 магазина в 48 града и близо 3000 чиновници.

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР