За първи път жени са назначени на едни от най-ключовите

...
За първи път жени са назначени на едни от най-ключовите
Коментари Харесай

За първи път жени поемат най-ключовите ръководни позиции в Мосад

За първи път дами са назначени на едни от най-ключовите управителни позиции в израелска разследваща организация Мосад. Обичайно ведомството не ги оповестява поименно, а единствено с писмен знак, а на единствената позволена за издание фотография бе прикрито лицето на една от новите ръководителки. Снимката бе публикувана от Министерство на защитата на Израел и " Джерусалем пост ".

Агент А става началник на разследващия отдел на Мосад. Нейните отговорности ще включват задачата за образуване на национална стратегия за стратегическо разузнаване по отношение на Иран, световния тероризъм и нормализирането на връзките с арабския свят.

A. е служила в разузнаването в последните 20 година. Сега тя ще дава отговор и за разузнаването при всички интервенции на Мосад. В предишното А. е работила като началник на един от софтуерните отдели на Мосад и е получила премията за сигурност на Израел на гала, състояла се преди към два месеца.

" Използвам тази почетна естрада, с цел да прикани дамите да работят, с цел да осъществят своя капацитет и въздействие в системата за сигурност, в това число в бойните или софтуерните елементи, с цел да оставят своя отпечатък ", споделя тя тогава.

Жена става и заместител на сътрудник А. Тя ще дава отговор за тактиката на Мосад за справяне с иранската опасност във всичките й форми. " В организацията има цялостно тъждество сред мъжете и дамите ", декларира шефът на Мосад Давид Барнеа и прибавя: " Много дами служат на оперативни длъжности, като бойци и ръководители на сътрудници, и са интегрирани в ядрото на нашите оперативни и разследващи действия с гений, професионализъм и съобразителност ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР