За първи път има 3 млрд. запорирани лева, това е

...
За първи път има 3 млрд. запорирани лева, това е
Коментари Харесай

Гешев: Има 3 млрд. лева запорирани, това е основание да ми искат оставката

За първи път има 3 милиарда запорирани лв., това е доста съществено съображение да ми желаят оставката – това не е съображение на българските жители, в това число и на протестиращите такива. Това разгласи основният прокурор Иван Гешев на влизане в Народното събрание по отношение на настояването за неговото отдръпване.

„ Радвам се и е обикновено политиците да ми желаят оставката. Ако политиците не ми желаеха оставката, нещо нямаше да е наред – щеше да значи, че прокуратурата не съблюдава разделянето на управляващите и в някакво взаимоотношение с политиците “, разгласи Обвинител №1, като добави, че „ прокуратурата си прави работата за първи път от 1989 година насам “.

Според него „ войната “ на политиците със правосъдната власт опонира на европейските полезности. „ Аз съм сигурен, че ще има европейска реакция, уверен съм, че ще има реакция против закриването на спецструктурите – те са по рекомендация и неведнъж бяха похвалени “, съобщи Иван Гешев.

Той уточни, че има „ непрекъснат контакт “ с ръководителя на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши: „ Това, което знам от персонален диалог, е, че тя е удовлетворена от работата на Прокуратура на Република България “.

Главният прокурор разгласи като лъжи изказванията на управлението на Министерство на вътрешните работи и ГДБОП, че прокурори отхвърлят да разпитват арестувания за изтеглянето на милионите за „ Хемус “. Секунди по-късно той се оказа на входа на Народното събрание един до друг до силовия министър Бойко Рашков, само че двамата не застанаха дружно пред камерите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР