За първи път градски автобус се качи по тесните улички

...
За първи път градски автобус се качи по тесните улички
Коментари Харесай

Във Велико Търново го измислиха! Туристите са във възторг, че вече няма да се препъват по калдъръма

За първи път градски рейс се качи по тесните улички на старинния великотърновски квартал „ Варуша “. За задачата бе направена специфична проява на нов модел миниатюрен електрически рейс, предаде kmeta.bg.

Кметът Даниел Панов, специалисти от общинската администрация и публицисти тестваха по какъв начин се показва возилото в действителни условия из града. Електрическият рейс се оправи без проблем с маневрирането в старинния жилищен регион.

„ Планираме основаването на градски маршрут до кв. „ Варуша “ с новата транспортна скица, по която към този момент се работи. Досега градски превоз там в никакъв случай не е имало “, разгласи кметът Даниел Панов. По негова концепция ще бъде създадена и тестова автобусна линия, която да тръгне в най-скоро време.

В обиколката бяха включени и елементи от квартал „ Картала “, до които също не се движи публичен превоз. В взаимозависимост от потенциала на батерията, електробусът изминава сред 160 и 220 км с едно зареждане. Возилото бе показано обширно от шефа на компанията вносител Николай Недялков, а досега проби са правени в София, Враца и Плевен.

Закупуването на първите три електрически рейсове е заложено в утвърждения план на Община Велико Търново за интегриран градски превоз, за който следва сключване на контракт с Управляващия орган на Оперативна програма „ Региони в напредък “. С новата транспортна скица е планувано основаване на направления и връзки, които да създадат градския превоз желан за напредване във Велико Търново.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР