За първи път български фолклорен ансамбъл участва на Международния фестивал

...
За първи път български фолклорен ансамбъл участва на Международния фестивал
Коментари Харесай

За първи път български фолклорен ансамбъл участва на фестивала в Шанхай

За първи път български фолклорен отбор взе участие на Международния фестивал по изкуствата в Шанхай. Страната ни беше показана от танцьорите от фолклорния отбор „ Пламъче “.

За първи път български танцов отбор взе участие в огромното културно събитие от неговото основаване през 1999 година. 

В концертната стратегия на фестивала ансамбълът показа танци от всички етнографски области на България. Танцьорите са носили и достоверни национални носии, присъщи за района, който представяли. 

Шанхайският фестивал на изкуствата, проведен от Правителството на Шанхай и Министерството на културата, е единственият държавен интернационален фестивал по изкуствата, водеща платформа за културен продан и едно от най-влиятелните културни събития в КНР. Той е отдаден на античния търговски път, свързващ по суша и море Китай със Средиземноморието.

Участие във фестивала тази година взеха фолклорни групи от близки и далечни краища на света – България, Китай, Кения, Шри Ланка, Узбекистан, Малайзия, Индонезия, Египет, Сърбия, Русия, Украйна, Италия, Испания, Литва, Филипините, Иран и други.

Участието на българския отбор в огромното културно събитие е осъществено благодарение на генералния консул на България в Шанхай Димитър Пампулов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР