За първи път България и София бяха домакин на супер

...
За първи път България и София бяха домакин на супер
Коментари Харесай

Световен конгрес за ретроавтомобили в Маринела, звезда е Пулманът на Т. Живков

За първи път България и София бяха хазаин на супер влиятелния конгрес на FIVA – Международната федерация за ретро коли. Някои от ярките мостри на 120-те делегати, само че и на Националната работа за защита, бяха изложени пред хотел Маринела, където паркират и множеството най-хитови модерни модели возила, защото е мястото, събиращо богатите и известните българи и посетители на столицата. ВИЖ СНИМКИ ТУК!

Забележителен е да вземем за пример събралият максимален интерес неповторим Mercerdes-Benz 600 Pullman Landaulet. Той беше докаран с репатрак, защото съвсем не се кара освен след 10 ноември 1989 година, само че и в десетилетието преди Голямата смяна.

Автомобилът е специфична мегалимузина, създадена през 1967 година Обслужвала е при тържествени случаи и приемане на непознати водачи тогавашния министър председател Тодор Живков. Така колата е возила водачи от ранга на Брежнев, Кастро и доста други исторически фигури.

За времето си е бил в действителност най-високо равнище в автомобилостроенето, а също и като отбрана. Има 8-цилиндров мотор с ходов размер от 6332 куб. см, а оптималната мощ е 250 к.с. Максималната скорост е 200 км/ч. Някои от екстрите му са изпреварили времето си, прецизира профилираният уебсайт carmarket.bg, чиито са и фотосите, паралелно с снимки на Дамян Маринов, публикувани от домакините от хотел Маринела.

Има единствено 20-ина такива създадени. Пулманът е благосъстоятелност на Националната работа за защита (НСО), която поставя много старания да го поддържа съответно.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР