За първи път Amazon добавя подобна функция в сериятаПотребителите на

...
За първи път Amazon добавя подобна функция в сериятаПотребителите на
Коментари Харесай

Новият таблет Fire HD 10 се управлява с глас

За първи път Amazon прибавя сходна функционалност в серията

Потребителите на Fire HD 10 могат да ръководят голям брой функционалности на устройството с глас

Онлайн колосът Amazon разгласи нов таблет Fire HD 10, който на цена от 149,99 щатски $ предлага Alexa хендсфри функционалност. Компанията следва тактика за потребление на всички вероятни устройства за повишение на продажбите на наличие и развиване на електронната търговия. 

За първи път Amazon прибавя безжична функционалност към таблет от серията Fire, която разрешава на потребителя посредством гласови команди да пусне или спре видео, да настрои таймери, да си избере музика или да даде команди на смарт телефона си.

Fire HD 10 идва с екран с резолюция 1080p Full HD, Dolby аудио система, 32GB или 64GB  вътрешна памет с опция за разширение посредством microSD карта, четирияден процесор с периодичност до 1,8 GHz, два пъти повече RAM от своя предходник, предна и задна камери и опция за персонализиране посредством новата функционалност For You.

Amazon прецизира, че хендсфри функционалността Alexa в новия Fire HD 10 може да се употребява за надзор на „ умните ” домашни устройства на производители като SmartThings, Insteon, ecobee, Wink и др.  Само посредством гласова команда потребителят може да се изгаси или включи осветлението в жилището или пък да настрои климатика.
още по тематиката
Освен това за първи път в таблет Fire потребителят може да накара Alexa да му покаже какво се случва в дома посредством камерата за наблюдаване. Според някои анализатори, Amazon много нападателно се пробва да компенсира неналичието на Alexa в смарт телефоните, като за задачата прави всичко допустимо да постанова електронната търговия, а в същото време развива в по-малка степен самите устройства.

Подобна тактика на завземане на нови територии има смисъл, тъй като колкото повече Alexa навлиза в приложимост, толкоз повече данни ще се генерират. А нарасналото прилагане ще усъвършенства работата на всички цифрови устройства и точно това е една от областите, в които Amazon има огромен капацитет за развиване.

Предполага се, че компанията възнамерява да включи гласовата услуга Alexa на всички места, само че най-много в домашните устройства. Целта й, съгласно анализаторите, е да завладее колкото е допустимо по-голям пазарен дял, преди Гугъл да направи това.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР