За основния съперник на Ердоган - Кемал Кълъчдароглу са гласували

...
За основния съперник на Ердоган - Кемал Кълъчдароглу са гласували
Коментари Харесай

Ердоган събира под 50 на сто от гласовете, според 91,1 процента обработени бюлетини

За главния противник на Ердоган - Кемал Кълъчдароглу са дали своят вот 44,23 % от гласоподавателите.

Синан Оган от Алианса АТА получава 5,32 %, а за Мухарем Индже, водач на Партията на родината, който се отхвърли от президентската конкуренция, са дали своят вот 0,4 % от гласоподавателите.

Междувременно Ердоган прикани в Туитър " всички участници в изборите и сътрудници да останат до урните, без значение от всичко, до момента в който резултатите не бъдат публично оповестени ".

Лидерът на кемалистката Народнорепубликанска партия (НРП) Кемал Кълъчдароглу пък насочи апел към представителите на опозицията да не напущат изборните секции, с цел да се предотврати подправяне на резултатите от президентските избори в страната.

Предстоящата нощ няма да се спи. Нашите представители в изборните секции не би трябвало да ги напущат. Призовавам ВИК да подсигурява, че данните от гласуването в провинцията са въведени в електронната система, написа опозиционният водач в Туитър.

Той твърди, че вследствие на операции броят на гласовете, подадени за опозицията и отразени в бюлетините, е понижен.

От опозицията настояват, че Кълъчдароглу е спечелил на президентските избори в Турция.

Междувременно пред централата на Партията на справедливостта и развиването (ПСР) бе издигната сцена и хората започнаха да се събират в празнично въодушевление. В региона звучи мощна музика и събралите се хора носят турски флагове и знамена на партията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР