За осма поредна година Софийски планински клуб организира инициативата Сливи

...
За осма поредна година Софийски планински клуб организира инициативата Сливи
Коментари Харесай

Кампанията Сливи за смет“ събира ентусиасти за по-чисти планини

За осма поредна година " Софийски планински клуб " провежда самодейността " Сливи за боклук " и кани всички искащи да се включат в почистването на Витоша и Рила на 16 септември от 10:00 часа. Кампанията е въодушевена от едноименната приказка и за всяка торба събран отпадък, в символ на признателност, участниците ще получат изцяло рециклируема мрежичка със сини сливи. Тази година самодейността се реализира с поддръжката на Лидл България . Компанията ще обезпечи както вкусните награди, по този начин и торбичките за многократна приложимост за всички запалянковци, които се включат в акцията за разчистване на обичаните планини.

От основаването си през 2016 година, " Сливи за боклук " се трансформира в годишна традиция, която предизвиква всички жители и техните фамилии да се причислят към идеята за опазването на естествената хубост на планините. Пунктовете, на които ще се събират отпадъците и ще се раздават сливи тази година, ще са на четири местоположения на Витоша - хижа " Алеко ", под Симеоновските езера, към чешмата " Белата вода " над квартал Бояна и в квартал Бистрица, края на алеята Гаунка, както и на една локация в Рила.

Всички плодове, които ще бъдат раздадени в границите на съботната еко акция, са сертифицирани по GLOBALG.A.P., наложително условие за качество, въведено от Lidl, което покрива критерии като безвредна приложимост на пестициди, работа с качествени торове и семена, разбори на водите и други Наред с тази сертификация, Lidl ползва строга система за надзор на качеството на плодовете и зеленчуците, която включва няколко основни стадия - по целия път на продукта от полето до рафта в магазина. Всички сливи ще бъдат грижливо предадени на дейните участници в 100% рециклируеми мрежички за многократна приложимост, които съдържат и 80% рециклиран материал.
 Снимка 633904
Източник:

Подкрепата на Лидл България за идеята " Сливи за боклук " е израз на дълготрайния ангажимент на компанията за унищожаване на замърсяването с пластмаса и нейното преработване. Наскоро веригата вкара пилотен план за назад събиране на пластмасови бутилки и кенове, а грижата за природата и екосистемите е един от главните цели на компанията в нейната тактика за стабилно развиване.

Повече информация може да намерите в .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР