За осма поредна година, фестивалът за класическа и фолклорна музика

...
За осма поредна година, фестивалът за класическа и фолклорна музика
Коментари Харесай

За осма поредна година Фортисимо Фест обещава незабравимо преживяване



За осма поредна година, фестивалът за класическа и фолклорна музика навън " Фортисимо Фест " дава обещание незабравимо прекарване. Този септември турнето ще минава през Разград, Враца и София със звездното присъединяване на Софийска филхармония, Разградска филхармония, Дони, Светлин Русев, Михаела Филева, Славин Славчев, Георги Андреев, хор “Космически гласове ” на Ваня Монева, братя Зайранови, Михаела Маринова, Невена Пейкова и актьорите Ана Пападопулу и Юлиан Вергов.

Публиката в Разград, Враца и София ще чуе българска класическа музика, български фолклор, музика от златни български филми и сцена под диригентската палка на маестро Максим Ешкенази.

Трите изключителни концерта навън ще съберат още веднъж феновете на огромната българска музика от последните 100 години.

• 12.09 - Разград • площад " Ларго "
• 14.09 - Враца • пред състезателен комплекст " Христо Ботев "
• 16.09 - София • пред Народен спектакъл " Иван Вазов "

Програмата на концертите ще бъде разграничена на три елементи. Истински спектакли, те ще стартират с типичен български творби за оркестър. Водещите Ана Пападопулу и Юлиан Вергов незабелязано ще придвижват публиката през фолклорните претекстове на Георги Андреев и Ваня Монева, а за край ще звучи незабравима музика от паметни български филми и българска сцена.

Тази година с изключение на българска кино музика в програмата на “Фортисимо Фест ” ще участва и българска сцена. По традиция фестивалът е подготвил зрелищен край за всеки от своите концерти, които ще бъдат с дълготрайност час и половина.

В изявление за предаването „ Хоризонт до обед “ Хари Ешкенази изясни:

„ Програмата е напълно българска и се дели на три елементи. Първата част постоянно е класическа, по-късно е фолклор и най-после, във Враца и Разград, имаме музика от най-хубавите български филми, а в София тази година сме подготвили най-хубавите български естрадни песни, а най-после ще приключим с химна “.

Цялото изявление с Хари Ешкенази чуйте в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР