За опозиционната ВМРО-ДПМНЕ е неприемливо, че Министерството на външните работи

...
За опозиционната ВМРО-ДПМНЕ е неприемливо, че Министерството на външните работи
Коментари Харесай

Опозицията в РСМ искат нота срещу Слави Трифонов

За опозиционната ВМРО-ДПМНЕ е недопустимо, че Министерството на външните работи на Република Северна Македония не е реагирало на позициите на водача на „ ИТН “ Слави Трифонов, предава скопският ефирен „ Канал 5 “, представен от „ Фокус “.

Заместник-председателят на партията Александър Николовски, който е ръководител на Националния съвет за европейска интеграция, за следващ път съобщи, че ВМРО-ДПМНЕ няма да поддържат решение, което да е отвън Резолюцията на македонския парламент, която начерта алените линии на Скопие.

Изявленията на Трифонов се преглеждат от държавното управление на югозападната ни съседка като негова персонална позиция, стремежи и възгледи, от които не зависят договарянията на РСМ със Съюза. Депутатът Зекир Рамчилович е оптимист, че решение ще бъде открито и македонската еднаквост няма да се договаря, както е съгласно резолюцията.

И държавното управление, и опозицията са на мнение, че РСМ не би трябвало да се отделя от Албания във връзка с датата за започване на договарянията с Европейски Съюз, след изказванията на албанския министър председател Еди Рама, че ще търсят обособяване, в случай че България наложи несъгласие след първите шест месеца на тази година.

Днес по обяд се организира първата за годината активност в Народното събрание. На съвещание на Националния съвет по европейска интеграция народните представители се координираха за сесията, която ще се организира на 13 януари, на която ще бъде показана активността на френското председателство и на която ще участват посланиците на Франция, Германия, Чехия и Европейския съюз.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР