За опазване на обществения ред и осъществяване на контрол на

...
За опазване на обществения ред и осъществяване на контрол на
Коментари Харесай

Полицията със засилено присъствие по празниците във Варна

 За запазване на публичния ред и реализиране на надзор на придвижването в дните с най- висока активност на трафика, са мобилизирани всички екипи от униформения полицейски състав. В празничната нощ, на връх Великден, е планувано полицейско наличие в регионите на всички църковни храмове и параклиси, където ще се организират богослужения. Предвид плануваните пътувания на част от жителите на гр.Варна, чиновниците на реда ще наблюдават да няма обири в празните домове. 

За празничните дни ще бъде обезпечено засилено полицейско наличие по основните пътни артерии, по входовете и изходите на града в дните, в които се чака засилен поток от коли от и към Варна. В четвъртък и петък 29 и 30 април екипи на бранш " Пътна полиция “ ще дежурят на входно – изходните артерии на Варна.  Спазването на разпоредбите за придвижване по пътищата ще се подсигурява и посредством потреблението на автоматизираните системи за надзор на скоростта. 

В региона се плануват засилени полицейски инспекции за приложимост на алкохол и наркотични субстанции, ръководство на МПС без удостоверение за дееспособност и други.

С пожелания за светли и спокойни празнични дни, Ви призоваваме към отговорност, нерешителност и безвредно държание на пътя!

И още няколко рекомендации към водачите за предотвратяване от попадане в риск от пътно – транспортни катастрофи, ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна поучава:

1) Преди пътуването прегледайте главно редовността на автомобила си. Проверете спирачната система, маслото, гумите и светлините.

2) Пътуването би трябвало да е добре планувано и е по-добре да се реализира през светлата част на денонощието. Запознайте се с настоящата пътна конюнктура.

3) Бъдете виновни към себе си, фамилията си и останалите на пътя! Бъдете толерантни!

4) Не сядайте зад кормилото след приложимост на алкохол или наркотични субстанции.

5) Шофирайте постоянно със съобразена скорост. Бъдете съсредоточени!

6) Винаги поставяйте защитните колани.

7) Не предоставяте автомобила си на недееспособен лидер.

8) Не губете самообладание и не предприемайте рисковани маневри! В колона постоянно се съобразявайте със скоростта на останалите.

9) Бъдете изключително внимателни за неравностите по пътното платно!

10) Проверете авансово за валидността на документите си, както й за незаплатени санкции по Закона за придвижване по пътищатаСлужители
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР