За опасна сграда в непосредствена близост до детска градина сигнализираха

...
За опасна сграда в непосредствена близост до детска градина сигнализираха
Коментари Харесай

Боклуци и мъртви животни до детска градина в Бяла Слатина

За рискова постройка в непосредствена непосредственост до детска градина алармираха поданици на Бяла Слатина.

Сградата в никакъв случай не е била населявана, стояла е незавършена, а през септември стартира да се събаря. Според сигнала на жителите на bTV компанията се отдръпва, безсилна да се оправи с дебелите плочи и стени.

Мястото не е било обезопасено, а всевъзможни хора съумяват да влизат, с цел да събират железа.



БТВ

След вчерашната инспекция от екипа на bTV са сложени ограда и безопасителни ленти.

„ Забавя се събарянето на постройката заради утежняването на времето. Опасност за децата няма. Те играят в друго помещение на двора и са непрестанно с учители и помощник-възпитатели. Лично аз упорствам постройката да се събори, изпратила съм молба до кмета на Бяла Слатина. Сградата е остаряла, незавършена и загрозява фасадата на самата градина. Тук са изхвърляни отпадъци, намирани са мъртви животни “, разяснява шефът на детската градина Мирела Неделчева.

„ Фирмата се оправя съгласно написаното в контракта, който имаме с нея. За постройката е открито, че е негодна за прилагане. Това е пристройка към детската градина, която в никакъв случай не е била достроявана. Основите ѝ са сложени през 70-те години. Комисия е определила, че би трябвало да бъде отстранена, кметът е издал заповед, а компанията извършва активността си. Съобразяваме се с това, че има деца наоколо и би трябвало да се работи доста деликатно. Често се работи единствено събота и неделя “, уточни Галя Масларска от дирекция " Устройство на територията и екология " към общината.

При положителни атмосферни условия постройката може да бъде отстранена до месец. Данни за потърпевши хора няма.

„ Имаме нов план за цялостна реставрация на детската градина и облагородяване на пространството “, уточни още Галя Масларска.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР