За онези, които обичат майонеза, е повече от щастие да

...
За онези, които обичат майонеза, е повече от щастие да
Коментари Харесай

Съвети и трикове за приготвяне на майонеза

За тези, които обичат майонеза, е повече от благополучие да я прибавят към доста неща. Независимо дали я поставяте на външната страна на сирене на скара, с цел да придадете на хляба спомагателен усет и текстура или да извършите апетитен чеснов сос, с цел да натопите вашите пържени картофки в него, постоянно е добре пристигнало да научим някои нови препоръки и трикове по отношение на тази вкусна добавка.

Като се има поради това, тук ще откриете чудесни способи и техники, които можете да употребявате, когато сте в въодушевление да си извършите лична майонеза вкъщи или просто дообогатите усета на купената.

Въпреки че електрическите миксери, блендерите и другите сходни уреди вършат къса работата по приготвянето на домашна майонеза, елементарната бъркалка също би свършила работа. Така че, в случай че не притежавате нужния апарат, не се отчайвайте - вашата домашна майонеза отново би могла да се получи.

Когато се употребява зехтин екстра върджин, ароматът му нормално е прекомерно мощен и няма да подхожда в дадената обстановка. Използвайте елементарен зехтин или някакво друго растително масло. Фъстъчено, рапично и царевично масло са добър избор. Нерафинираните масла съдържат моноглицериди, които водят до бързо обособяване на майонезата.

 Приготвяне на майонеза

Като цяло съотношението е 1 жълтък за 1/2 до 1 чаша лой, плюс 1 супена лъжица киселина на чаша сос. Ако употребявате оцет вместо лимонен сок, уверете се, че е оцет с положително качество, за предпочитане бял винен оцет. Това ще даде по-деликатен усет на майонезата ви.

Добавянето на сметана, некондензирано мляко или горещата вода може да се употребява за разреждане на прекомерно гъста майонеза.

Всички съставки би трябвало да са със стайна температура, тъй че планирайте авансово, като извадите яйцата най-малко тридесет минути, преди да имате потребност от тях, като за по-богата майонеза използвайте единствено яйчните жълтъци, а не цялото яйце.

Можете да обогатите и освежите усета на закупената от магазините майонеза, като добавите добър винен оцет, лимонен или сок от лайм.

Избягвайте да вършиме майонеза във влажно време. Високата мокрота и топлината ще я слегнат и ще дадат лоен резултат.

 Чеснова майонеза

Замразяването на майонезата не се предлага, тъй като ще се раздели. Въпреки това някои готвачи сполучливо ре-емулгират замръзнала майонеза благодарение на блендера.

Когато употребявате майонеза като свързващо вещество, като да вземем за пример в салата, пробвайте се да намалите наличието на калории, като употребявате лека майонеза и кисело мляко.

Неотворената купена майонеза може да се съхранява в хладилника до приключване на периода на валидност. След като бъде отворена, срокът ѝ на валидност доста понижава.

Разбърква се 1 супена лъжица лимонен сок на всеки жълтък и се замразява през нощта за дебела, плътна основа на майонезата.

Когато се употребява сол в приготвена майонеза, солта би трябвало да се добави откакто яйчните жълтъци се охладят, с цел да се избегне секване. Солта, добавена към яйчните жълтъци при приготвянето на майонеза, ще докара до по-плътна основа.

Поставете рибни филета с тъничък пласт майонеза и прибавете обичаните си подправки. Пече се, както нормално. В последна сметка ще получите добре оцветено, ароматно покритие, което резервира рибата сочна и нежна. Този способ работи добре и за пиле без кожа.

 Майонеза - сос Айоли Снимка: Yordanka Kovacheva

Чесновата майонеза е известна като Айоли.

Всякакво многообразие от билки, подправки или аромати може да се добави към вашата майонеза. Смесете обичаните си пресни билки и прибавете към майонезата. Оставете сместа в хладилника за към час, с цел да позволите ароматите да се смесят. Опитайте всякаква зелена билка, чесън, лук, чили на прахуляк, къри на прахуляк, хрян, цитрусови кори, пюре от плодове, песто, лютеница, горчица, изсушени на слънце домати и какво ли още не да разнообразите елементарната майонеза и по този начин сигурно ще впечатлите вашето семейство или посетители.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР