За офиса, в който работим, спокойно можем да кажем, че

...
За офиса, в който работим, спокойно можем да кажем, че
Коментари Харесай

Какво ни трябва за създаването на модерно офисно пространство?

За офиса, в който работим, умерено можем да кажем, че е като наш втори дом. В него прекарваме доста време и в случай че се усещаме комфортно и удобно, настроението ни за работа ще бъде надалеч по-позитивно.

Редица компании по света, а към този момент и в България, дават на своите чиновници офис пространства с доста разнородни улеснения. Модернизацията на работното място може да е обвързвана с куп провокации и с известни вложения, само че е нужна стъпка към построяването на здравословна и стимулираща среда.

Съвременните офис пространства получават нова визия с помощта на новаторски дизайнерски планове и решения, които приспособяват обичайни офис детайли към актуалните условия.
Модерно офис обзавеждане за реализиране на улеснение и шир
Ако ви следва да обзавеждате офис, може да осигурите по-голяма успеваемост и чувство за независимост по няколко метода.

При открит офис елементарно ще постигнете комфортно систематизиране на работните места с полустени, а за повече усамотение, без да губите от простора – със стъклени загради, акустични панели и други

Ергономичността и функционалността на дизайна са значими за комфорта на чиновниците. Правилно подбраните детайли ще изиграят роля за нарасналата им работливост. Спрете се на гъвкави офис мебели, леки столове с изчистен дизайн и бюра с регулируема височина, подпомагащи и самия работен развой, и грижата за здравето/правилната стойка.
Пространство за почивка
Една от наложилите се концепции за съвременен офис дизайн е обезпечаването на тихи фокусни зони и безусловно – стая или отворено пространство за отдих.

С чаша хубаво кафе работещите в офиса ще могат да се провиснал в минутите за отмора или да се поддържат с лека закуска от поставения наоколо .

Увеличава се броят на работодателите, които се грижат и за положителната хидратация на чиновниците си. Все по-популярни са машините за вода. Освен че са комфортни, елегантни и икономични, от тях всеки може да получи чиста вода (дори гореща и газирана), когато пожелае.

Цялото пространство за почивка би трябвало да бъде по този начин проведено, че единствено за престой от 15 мин. в него, служителят да съумее да възвърне силите си. В допълнение към комфортните мебели, съществуването на закуски, топли питиета и , помислете за включването на игрови детайли или съоръжение за физическа интензивност като бягаща пътека, дартс, маса за тенис и други сходни.
Биофилен дизайн за повишение на настроението
Зеленината е с потвърден резултат за повишение на продуктивността, тонуса и настроението. За постигането на тези позитивни резултати ще ви оказват помощ: повече живи растения в интериора; по-голямо количество естествена светлина; мебели и аксесоари от дърво и екологични материали. А в случай че имате нужните условия, може да поставите превъзходни дребни фонтан.
Аксесоари за спокойна работна среда
Във всеки един офис ще се откри място за аксесоари, които да обезпечат среда, напомняща на домашната. Те могат да го създадат по-комфортен, комфортен и по едно и също време с това – съвременен.

Например върху бюрата могат да се инсталират настолни лампи със актуален дизайн, забавни моливници или да разрешите на чиновниците си да слагат фамилна фотография.

На библиотеката в офиса или по отворените лавици подредете дизайнерски предмети, а по стените окачете картини или декоративни пана (вариантите от зелен мъх са извънредно подобаващи и актуални).

Дори с инвестицията в дребни джаджи като USB радиатор за чаша, подложка за мобилен телефон, дифузер за етерични масла и други сходни може да подобрите с изключение на комфорта на чиновниците си, и модерната визия на офиса.

За оформянето на здравословна и стилна работна атмосфера огромна роля играят и цветовете. Например жълтото и оранжевото покачват силата и творчеството, а успокояващите наследник и зелен цвят основават чувство за релакс, по тази причина са подобаващи за по-тихи работни зони.

Създаването на едно по-атрактивно офис пространство е наложила се наклонност по света поради преимуществата, които предлага. Голям или дребен, модерният офис подготвя освен към ползотворна работа, само че внушава и доверие в клиентите и бизнес сътрудниците.

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР