За обществено обсъждане са публикувани промени в наредбите за сигнализация

...
За обществено обсъждане са публикувани промени в наредбите за сигнализация
Коментари Харесай

Промени в наредбите за сигнализация на пътищата са публикувани за обществено обсъждане

За публично разискване са оповестени промени в наредбите за сигнализация на пътищата и за образуване на придвижването.

Целта е да се увеличи сигурността по пътищата с по-открояваща се маркировка и пътни знаци.

Предвижда се нараснало внимание към пешеходните пътеки, като тук-там с централизация на пътно-транспортни катастрофи до входове на учебни заведения, детски градини и площадки за игра се дава опция осъществяването им върху алена основа. Така, класът на противодействие на хлъзгане е не по-малък от класа на противодействие на хлъзгане на пътната маркировка. 

Регулират се и секторите, в които могат да се извършват пешеходни пътеки на алена основа, защото до момента те са изпълнявани по субективна преценка на разнообразни места и във всевъзможни цветове. Повишават се условията за осветление на пешеходните пътеки за възстановяване на видимостта им. По-големи са условията към строителните артикули за осъществяване на маркировката на пешеходните пътеки. 

За по-доброто им сигнализиране се вкарват условия за по-високи характерности на светлоотразяващите фолия за пътните знаци, които ще обезпечат повишение на видимостта им.

Наредбите са оповестени в Портала за публични съвещания, както и на уеб страницата на Министерството на районното развиване и благоустройството.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР